COMENÇA LA FIRA DEL VI DE POLLENÇA 2019

243

Tot està preparat perquè la XVI edició de la Fira del Vi de Pollença obri les portes demà dissabte. Però, tot i que el vi de les bodegues participants no es podrà tastar fins demà, avui com acte de presentació es podrà degustar el vermut de Falset a l’envelat situat a defora del Claustre de Sant Domingo. Aquest acte serà a les 20 hores i és gratuït.

Agermanament amb Falset

I és que en aquesta edició de la Fira, Pollença s’agermana amb la Fira del Vi de Falset. Aquest agermanament de Fires és, al mateix temps, un homenatge, ja que la font d’inspiració per a la creació de la Fira del Vi de Pollença fou la Fira del Vi de Falset. És més, amb l’agermanament, el públic de la Fira del Vi de Pollença tendrà la possibilitat de tastar vins de les denominacions d’origen de Falset i Montsant, de la mateixa manera que, a la Fira del Vi de Falset, es va pogueren assaborir la setmana passada vins mallorquins. De fet, l’objectiu dels pollencins és promocionar els vins mallorquins a la Península. La Fira del Vi de Falset té una important participació de públic, no només amb visitants dels voltants, sinó de tot el territori estatal, europeu i, fins i tot, americà.

Concurs de disseny

Una altra novetat de la fira d’enguany ha estat el concurs per dissenyar el cartell i la imatge de la fira. Un concurs dirigit a dinamitzar i obrir la participació entre altres sectors. De les set propostes presentades, el guanyador de premi, amb una dotació econòmica de 600 euros, ha estat Raul Casado. Aquest dissenyador i il·lustrador inquer ha explicat que la inspiració la va trobar passejant pel poble i que va voler ajuntar alguns dels elements més característics de la vila amb l’eix central del vi. El disseny mostra un torrent carregat de vi que parteix del Calvari i passa pel Pont Romà, tot emmarcat amb una botella de vi.

PUBLICITAT

Funcionament de la Fira

Pel que fa al funcionament de la fira serà molt semblant al d’anys anteriors. El preu de l’entrada serà de 12 euros, dels quals 4 seran per comprar vi. També hi haurà una entrada reduïda per a professionals de 7 euros, on també hi haurà 4 euros per comprar. Enguany hi participaran 35 bodegues de l’illa, de les quals 5 es troben a Pollença i altres tres són debutants a la fira. D’altra banda a l’estand de la Fira de Falset hi haurà representades altres 18 bodegues de la zona.
La Fira del Vi de 2019 es farà al Claustre del Convent de Sant Domingo de Pollença, els dies 11 i 12 de maig. L’horari d’atenció al públic, el dissabte, serà de 10 a 20’30 hores i el diumenge, de 10 a 14 hores. Com es costum, la taquilla tancarà una hora abans.

Tasts comentats

De manera paral·lela a la Fira es faran tasts comentats d’alguns cellers participants a la Fira del Vi 2019 que es duran a terme a l’envelat habilitat a l’exterior del Claustre de Sant Domingo. Els tats tenen un preu de 5 euros i per participa-hi cal inscriure’sPer fer aquqests tasts cal inscriure’s a l’adreça electrònica info@viprimitiu.org indicant nom i llinatges, celler i hora de tast. Les inscripcions es poden fer fins avui divendres 10 de maig i a la mateixa taquilla de la Fira a partir de l’obertura.

 

Reforç de l’horari de busos

Durant els dies de la Fira (11 i 12 de maig) les línies habituals de busos es reforçaran per tal que totes aquelles persones que ho desitgin puguin assistir a la fira en transport públic. Aquest reforç consistirà en augmentar el nombre de places de les línies 340 (Palma-Inca-Pollença-Port de Pollença) i 345 (Port de Pollença-Cala Sant Vicenç-Pollença) en els seus horaris ordinaris de cap de setmana. Per a més informació: www.tib.org

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT