COM L’ESTEL QUE NO HI ÉS, SOBRE EL DESIG I L’ABSÈNCIA

229
Portada del poemari Com la pell que no hi és de Berta Giraut Junoy.

Com l’estel que no hi és el primer poemari de l’actriu Berta Giraut Junoy, un poemari que parla sobretot de desig i d’absència. En bona part, el volum es pot definir com un llibre teatral que sorgeix d’observar minuciosament les escenes, els personatges i les peces de roba que apareixen entre els versos de Giraut.

A MIG CAMÍ

Me'n vaig del blanc al verd,
vora un hortet cubista,
sota els turons daurats,
mentre mig món se'm mata.
En un farcell de roba
duc la veritat partida
com la fruita als retaules.
Abrdona la navalla i me n'atipo
i rosego el pinyol amb la rialla.
A mitja tarda,
tota la boca és aigua.
Aquesta fam salvatge
de llibertat, encara.

Amb el poemari, Giraut Junoy tracta sobre el desig de ser, d’entrar a la vida, de fusionar-se amb l’altre i de morir. Una mort que ha de servir per tornar a néixer.

El poemari Com l’estel que no hi és de Berta Giraut Junoy és el número 59 de la col·lecció Trucs i baldufes que El Gall Editor dedica a la poesia. Té 69 pàgines i està a la venda per 12’50 euros.

A Com l’estel que no hi és, la veu poètica es carrega d’imatges i, amb una por de la mida de l’amor, llança el guant a la infantesa i decideix fer les maletes.

PUBLICITAT

Nascuda a Barcelona, Berta Giraut Junoy és actriu. Llicenciada en Art Dramàtic pe l’Institut del Teatre de Barcelona. Completà la seva formació a l’Amsterdam Art Performing School i a la Central School of Speech and Drama de Londres.

A l’àmbit del teatre professional, ha treballat amb Jordi Prat i Coll en els muntatges La rambla de les floristes al TNC, La fortuna de Sílvia al TNC, Blau a la Sala Beckett, Liceistes i Cruzados al TCN i De quan somiava al Teatre Lliure. Amb Marc Artigau a Caïm i Abel a la Biblioteca Nacional de Catalunya, amb Oriol Broggi a Luces de Bohemia a la Biblioteca Nacional de Catalunya, amb Alberto Díaz a El llarg dinar de Nadal a El Madà, amb Pere Puig a Bondat a la Biblioteca Nacional de Catalunya, amb Yvette Vigatà a Regla de tres a la Nau Ivanow, amb Carles Fernández Glua a Venedors a la Sala Becket i amb Joan Castells a Les aventures extraordinàries d’en Massagran al TNC, entre d’altres.

A televisió, ha participat a les series Com si fos ahir, La Riera, El cor de la ciutat i Majoria absoluta. I a la TVmovie Fassman, l’increïble home radar, dirigida per Joaquim Oristrell.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT