COLONYA FA COSTAT AL RASPER DELS SAGRATS CORS

464
sagrats cors preparant menjar

La Fundació Guillem Cifre de Colonya i l’Estalvi Ètic fa costat al Ràsper dels Sagrats Cors, així com a altres entitats i associacions de caire social.

Aquesta nova s’ha conegut en un moment en què el Ràsper dels Sagrats Cors i la Fundació Cors Oberts han hagut de reorganitzar-se per atendre les necessitats socials del moment.

Reorganització del Ràsper

La crisi del coronavirus ha motivat una reorganització del Ràsper que gestionen les germanes dels Sagrats Cors i la Fundació Cors Oberts. Des de fa uns dies, han creat unes cartilles per cobrir la demanda de famílies nouvingudes que, degut al confinament, s’han quedat sense ingressos.

Per altra banda, a més de les ajudes que els han arribat de part de les Confraries de Setmana Santa i també de particulars, han rebut una proposta de la Fundació Guillem Cifre de Colonya per pal·liar la situació desfermada arran de la pandèmia.

PUBLICITAT

La responsable del Rasper, Sor Alícia Juan, ha explicat que “engunay, havíem presentat a Colonya per fer un projecte de lectura i diàleg que, evidentment, no es podrà fer. Però, Colonya ens ha donat la possibilitat de canviar de projecte per fer front al nou escenari per coronavirus”.

El Rasper és un projecte de les Missioneres dels Sagrats Cors i la Fundació Cors Oberts que es dedica a la venda de roba de segona mà i a rebost solidari, una part del qual es finança amb els doblers de la venda de roba, “cosa que ara mateix s’ha aturat per complet”, especifica Juan.

El rebost d’aliments del Rasper de Pollença compta amb l’ajuda am espícies de persones particulars, però també de col·lectius com l’Associació de Confraries de Setmana Santa i el Rotary Club.

Per altra banda, també disposen d’ajudes de La Caixa i de Colonya Caixa Pollença, a través de les respectives obres socials. Així si fa unes setmanes La Caixa avançà el donatiu de 2.000 euros al Ràsper, aquests dies s’ha sabut que la Fundació Guillem Cifre de Colonya i l’Estalvi Ètic els ha donat diferents opcions per afrontar la crisi del coronavirus. Al Rasper de Pollença, s’han acollit a renunciar a l’activitat prevista, però mantenir l’ajuda econòmica per destinar-la al projecte Ràsper coronavirus.

Degut al confinament moltes famílies s’han quedat sense ingressos de cap tipus amb l’agreujant que, si són nouvinguts, no poden acollir-se a les ajudes dels Serveis Socials municipals fins que no fa sis mesos que són a Pollença. Per aquest motiu, durant aquest mig any, l’únic mode de subsistència és el Ràsper.

La Fundació Colonya fa costat a la demanda social

Arran de la greu conjuntura creada per la pandèmia de la  Covid-19, el Patronat de la Fundació Guillem Cifre de Colonya i el Comitè Ètic han acordat la revisió de la resolució i concessió de les subvencions sol·licitades per les diferents entitats i associacions durant el termini habitual (gener-febrer 2020).
Per això, amb l’objectiu d’optimitzar al màxim els recursos que destinen a Obra Social, han demanat a les esmentades associacions i entitats si podran dur a terme el projecte presentat. Si no el poden dur endavant, disposen fins al 30 d’abril per comunicar via correu electrònic, si anul·len l’esmentat projecte i renuncien a l’ajuda econòmica, o bé presenten un projecte més adequat tenint en compte la situació esdevinguda.

Seguint la línia marcada pel Patronat de la Fundació Guillem Cifre de Colonya des de sempre, i més encara en aquests moments tan durs per a tothom i molt especialment per a les persones amb menys recursos, es donarà màxima prioritat a totes aquelles iniciatives que tenguin un marcat caire social-assistencial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT