COLONYA CAIXA POLLENÇA DECLARA COM A SUPERVIVENT DE LA CRISI FINANCERA AL CONGRÉS DELS DIPUTATS

298

La crisi financera va fer desaparèixer totes les caixes d’estalvis, que varen ser fusionades, absorbides, reconvertides en bancs o directament rescatades per l’estat. Excepte dues. Caixa Colonya de Pollença i Caixa Ontinyent varen sobreviure i per això han estat cridades a declarar a una comissió d’investigació que es fa al congrés dels diputats per tractar d’esbrinar els motius d’aquella crisi que fa enfonsar el país.

Ahir, dimarts 6 de febrer, el president de Caixa Colonya, Josep Antoni Cifre, va declarar que el secret de la seva supervivència va ser no obsessionar-se amb el creixement fent inversions amb un volum menor al dels dipòsits dels clients; mantenir-se sempre al marge d’interferencies polítiques i fer inversions mesurades en el sector immobiliari. Però per damunt de tot això hi ha la defensa dels orígens i dels propòsits fundacionals de Caixa Colonya. Per això, Cifre va començar la seva intervenció recordant que Colonya va ser creada al 1880 per Guillem Cifre de Colonya amb la intenció de fomentar l’estalvi, donar crèdit als petits emprenedors i fomentar valors com l’educació. Cifre va destacar que durant tota la crisi l’entitat no havia desnonat a cap client d’hipoteca i que varen cercar solucions alternatives abans de privar cap família del seu habitatge.

A més, el president de Caixa Colonya Pollença va defensar que haver-se mantingut fidels a aquests principis i no haver-se volgut embarcar en grans projectes d’expansió, ha duit a que avui dia, superada la crisi, l’entitat tingui més clients, més dipòsits, mes credibilitat i major fidelització.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital