COCA DE TORRÓ, RECEPTES DE NADAL EN PERILL D’EXTINCIÓ

1080


Pels carrers, comença a haver-hi llumets de Nadal, a alguns llocs encesos, a altres encara apagats. Tan se val, ha començat el compte enrere de Nadal i, per tant, és ben hora de posar-se a preparar torrons que llavors la cuina s’embossa amb els preparatius de dinars familiars i sopars amb els amics, i…

Per això, a puntinformatiu.cat, hem volgut recuperar una d’aquelles receptes de Nadal en perill d’extinció, en perill d’extinció perquè poques són les famílies que mantenen el costum de fer coques, encara que tots els membres recorden el gust d’aquells nadals casolans de la seva infantesa.

Aquesta coca de torró té la peculiaritat que, seguint el costum de la padrina Margalida “Ventet”, hem posat confitura entre les dues capes de torró. La confitura perfuma la coca de torró i, a l’hora, aporta humitat a un torró que té tendència a ressecar-se fàcilment.
Finalment, ens hem pres la una llicència de substituir el sucre blanc per sucre roig i la ratlladura pell de llimona per ratlladura de pell de taronja.
En fi, és qüestió de renovar-se i que no morí el costum de fer les pròpies coques de torró.

RECEPTA: COCA DE TORRÓ

  • 500 gr d’ametla crua i capolada
  • 250 gr de sucre roig (en pols o sense)
    Confitura d’albercoc (opcional)
  • Suc de taronja
  • Pell de taronja ratllada
  • Canyella
  • Neules

Mesclam l’ametla amb el sucre, la pell de taronja, el suc i la canyella fins formar una pasta. Dividim la pasta en un nombre parell de boles que col·locam damunt les neules. Aplanam la pasta fins un ditet del marge de la neula. Damunt una part, escampam confitura d’albercoc (o del gust que més ens agradi), amb el dit mullat en anís (o aigua), humitejam les voreres de la neula i tapam amb una altra meitat pressionant les voreres perquè quedin ben tancades. Deixam assecar uns dies abans de consumir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital