CINQUÈ DIA: MOSTRES DE SOLIDARITAT

500
#totaniràbé

Si tot va segons el previst, hem superat el primer terç del confinament. Els ànims baixen, però la solidaritat desperta de formes diverses. Al Centre de Salut, han rebut importants donacions de dos particulars que han aportat bates de paper, mascaretes i guants. 

També han sorgit iniciatives de voluntariat per anar a comprar o dur menjar a les persones més vulnerables i evitar-los haver de sortir al carrer. 

Els carrers  i les places són buits. Els negocis tancats a excepció d’aquells que abasteixen els ciutadans de productes de primera necessitat. L’únic moviment en el breu trajecte de casa a la farmàcia són: dos turistes ociosos volten per un poble tancat i un home amb la senalla passada pel braç va a comprar. Això sí, hem recuperat les olors: cent metres abans d’arribar a la farmàcia, se sent l’olor de les medicines.

Tot controlat

Al Centre de Salut, “tot està controlat, tenim pocs pacients de respiratòria i els normals de general. Però, de moment, funcionam bé amb la nova organització”, comenta la coordinadora del Centre de Salut, la doctora Alejandra Valero.

PUBLICITAT

En vistes a les properes setmanes, la doctora Valero comenta que “hem de tenir en compte que el funcionament telefònic és temporal, arribarà un moment que no podem passar consulta a certs pacients sense veure’ls”. És per això que, des de gerència d’Atenció Primària, treballen per mobilitzar personal sanitari jubilat i estudiants, perquè, arribat el moment, puguin reforçar els Centres de Salut tal i com s’especifica al decret d’estat d’alarma.

Pel que fa al material sanitari, la doctora Valero apunta que “en tenim, però si seguim a aquest ritme aviat ens faltarà”. En aquest sentit, destaca que “hem rebut 1.000 bates d’un particular que també ens ha donat mascaretes i guants i mascaretes d’un altre particular; cosa que és molt d’agrair i que ens va molt bé”.

Pel que fa ales mascaretes d’elaboració casolana, la coordinadora del Centre de Salut, Alejandra Valero, assegura que “no són efectives i, a més a més, s’han de cuidar. Quin sentit té protegir-te amb una màscara i després ficar-la dins la rentadora amb la roba amb què has sortit el carrer?”.

Evitar sortir al carrer si no és estrictament necessari, guardar les distàncies de seguretat i, sobretot, rentar-se molt sovint les mans amb aigua i sabó, són les màximes per evitar el contagi.

Primera sanció

Des de l’ajuntament de Pollença, ahir es va procedir a la primera sanció per incompliment del decret d’estat d’alarma a un home que va cremar un matalàs a la via pública. També es va haver de cridar l’ordre a una casa que celebraven una festa. En aquest sentit, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha apuntat que “aquests dies hem fet pedagogia, però arriba un moment en què tothom sap què es pot fer i què no. Així que, a partir d’ara, haurem de sancionar aquests comportaments. Sap greu, però no hi ha més remei”.

Sobre la neteja i possible desinfecció del poble, el batle Cifre Ochogavia s’ha limitat a apuntar que “hem redistribuït el servei de neteja cap allà on hi ha gent. Com que les escoles o les oficines d’informació turística estan tancades, allà es fa el mínim i el personal reforça altres punts on sí que hi ha persones”. A més a més, “dos o tres dies abans de reprendre’s les classes, procedirem a la desinfecció de tots els centres escolars del municipi”, ha avançat el batle de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT