CINQUANTA-VUITÈ DIA: EL PAC COMENÇA A FER PROVES PCR

449
Cala Molins des de la volta de cala Carbó. Foto: Xesca Serra.

Ahir, 11 de maig, cinquanta-vuitè dia d’estat d’alarma, Pollença va ser una festa. Amb l’inici de la Fase 1, els carrers s’ompliren de gent que no sempre mantenia les distàncies socials recomanades ni anava degudament protegida per evitar contagis de coronavirus.

Tot i amb això, avui al Centre de Salut, comencen a fer proves PCR per detectar infeccions per coronavirus.

Sense incidències, molta afluència

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, apunta que “avui hem de continuar amb aquesta fase, però la meva sensació és que ja estam en plena normalitat. Entre el canvi de nuclis de població i les franges horàries, i un poc del descontorl que hi ha, que la gent interpreta com vol. Hi va la responsabilitat de cadascú”.

Pel que fa a les terrasses, Cifre Ochogavia comenta que “de moment, la Policia Local va avisant que s’han de complir les distàncies de seguretat i les terrasses que han de ser obertes”. En aquest sentit, “vàrem tenir problemes. Això s’ha de complir i, en aquest cas, la norma és ben clara”, apunta el Batle.

PUBLICITAT

Aquests dies, “se’ls advertirà, però, arribarà un moment en què s’haurà d’aixecar acta, perquè ens hi jugam molt. De totes maneres, parlant amb altres batles és un tema generalitzat a tots els municipis”, puntualitza el batle Cifre Ochogavia.

Per altra banda, va avisar que, ara es vigilen les terrasses, però després passaran a fer tasques de control als establiments que han obert.

En definitiva, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, assegura que “no hi va haver incidències, però sí molta afluència pels carrers” Per això, convida tothom a ser responsable i “evitar sortides i reunions massives, que si bé es poden fer, s’han de fer com i quan toquen”.

Proves PCR al PAC

A partir d’avui, 12 de maig, al Centre de Salut comencen a fer proves per detectar la covid-19. Aquests tests PCR es faran “a les persones amb sospita de coronavirus, no als seus contactes ni a pacients assimptomàtics”, apunta la coordinadora del Centre, la Doctora Alejandra Valero.

A més a més, explica que “els tests només es faran per diagnòstic i seguint els protocols del Ministeri. No està indicat fer test per comprovar la resolució de la infecció, sinó que es donaran d’alta els pacients seguint les recomanacions del protocol sense necessitat de realitzar cap prova per fer-ho”.

Això no vol dir que no es faci seguiment. De seguiment, “en feim de tots els casos i tots els contactes, el que no es fa es repetir la prova per veure si la infecció ja no hi és, tal com ens indica el protocol del Ministeri”, conclou la Doctora Valero.

Les proves PCR detecten la presència del virus en les vies respiratòries. Al PAC, “No tenim per fer el tests d’anticossos, que són els que poden detectar si s’ha passat la infecció. Els que tenim només detecten si és present el virus en el moment en que el feim”, detalla Valero.

Un lector envia aquesta foto amb un comentari que diu: “Aquesta és la poda feta al ficus de la Residència”.

Durant les 24 hores prèvies a les 11’30 hores, d’ahir 11 de maig, a les illes Balears, no hi va haver cap mort per coronavirus de manera que, des que es va iniciar la pandèmia, han mort 209 persones. Sí que hi va haver tres nous positius amb la qual cosa el nombre total de persones infectades des que es va iniciar la pandèmia és de 1.953 casos. Finalment, s’ha d’apuntar que 14 persones foren donades d’alta amb la qual cosa el nombre de curats és de 1.495.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT