CINQUANTA-SISÈ DIA: DIES DE TRANSICIÓ I DUBTES

490

Ahir, 10 de maig, cinquanta-sisè dia de confinament pel coronavirus, la pluja va deixar quatre gotes arreu del municipi de Pollença. A l’estació mateorològica del cap de Formentor es recolliren 9’6 litres per metre quadrat; a la del Club Nàutic del Moll, 9’1 litres per metre quadrat; a la del carrer Creus de Pollença, 12 litres per metre quadrat i a la de can Pontico de la vall d’en Marc, 11’2 litres per metre quadrat.

Amb aquests ruixats, Pollença viu dies de transició i dubtes cap a la Fase 1 de desconfinament.

A l’espera de material

Al Centre de Salut, continuen pendents que els arribi tot el material per “començar a fer tests als casos possibles”, senyala la coordinadora, la Doctora Alejandra Valero, qui afegeix que “això serà un augment important de la feina assitencial, no només pel fet d’haver de fer els tests, sinó pel seguiment tant dels casos, com dels contactes estrets d’aquests”.

Des del Centre de Salut, agraeixen la generositat tant de can Bisquerra, que el va dur un pastís el diumenge, com de Can Xim que els va regalar una ensaïmada.

Durant les 24 hores prèvies a migdia d’ahir 10 de maig, a les illes Balears, dues persones moriren per coronaviurus i altres 6 donaren positiu, de manera que, des que es va iniciar la pandèmia, s’han produït 209 defuncions per covid-19 i 1.950 casos. Pel que fa a les altes, 6 persones foren donades d’alta amb la qual cosa els curats de la malaltia causada pel virus del SAR-CoV 2 ja són 1.401.

PUBLICITAT

A nivell mundial, el coronavirus ha afectat a 4.103.152 persones de les quals 282.727 han mort. El país amb més casos de covid-19 són els Estats Units amb 1.329.799 positius i 79.528 defuncions, seguits de l’Estat espanyol amb 224.350 casos i 26.621 defuncions, i el Regne Unit que, amb 220.449 casos i 31.930 defuncions, supera Itàlia amb 219.070 casos i 30.560 defuncions.

Dubtes i incongruències

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, senyala que “en principi, avui comença la Fase 1 amb molts gran quantitat de dubtes d’interpretació, perquè hi ha situacions del tot incongruents com ara les terrasses, que nosaltres som els encarregats de vigilar l’ocupació, cosa que hem fet sempre, sinó també mesures sanitàries que és el més important i així hauria de ser per a tots els restauradors”.

Per altra banda, ahir es va saber que, en aquesta fase les franges horàries no funcionen per municipis, sinó per nuclis de població. En aquest sentit, res, “queda clar que la interpretació no és la mateixa. Mentre que Pollença i el Port han de complir amb les franges horàries com fins ara. A Sant Vicenç o a Formentor poden estar tot lo dia per defora”, comenta Cifre Ochogavia. I és que, els nuclis amb menys de 5.000 habitants, estan exempts de complir amb les franges horàries.

En definitiva, “ens esperen dos o tres dies de transició per veure com va tot en aquesta Fase 1” conclou el batle de Pollença.

Finalment, la Policia Local informa que, el dia d’ahir, va haver de posar dues sanscions i que aquests dies es dedicaran a controlar que es compleixen les mesures santiàries de seguretat i distància.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT