CINQUANTA-NOVÈ DIA: DEMÀ OBRIN ELS POLISPORTIUS

194
Un dels primers actes afectats per l'estat d'alarma va ser la Mitja marató que s'ha ajornat al 20 de setembre de 2020. A partir de demà, les pistes d'atletisme es podran usar per a la pràctica esportiva individual.

Ahir, 12 de maig, cinquanta-novè dia d’estat d’alarma, el Centre de Salut va fer les primeres proves PCR els resultats de les quals encara no se saben. La normalitat va marcar la segona jornada de Fase 1, durant la qual la Policia Local no va haver de posar cap denúncia per incompliment.

Els Polisportius de Pollença i del Port es preparen per obrir “no serà avui, sinó demà per tenir temps d’organitzar-nos i complir els protocols d’higiene que es demanen”, ha explicat la regidora d’Esports, Bianca Aguilar.

Per ser exactes, “obrirem les pistes de tennis i de pàddel al Port, i les pistes de tennis i d’atletisme a Pollença” ha dit Aguilar. És imprescindible demanar cita prèvia abans i no es podran usar ni banys ni vestuaris ni cap altra instal·lació dels polisportius.

De fet, “només tendrem obert un accés i, abans d’entrar, l’esportista s’haurà de desinfectar las mans i les sabates per poder accedir a les pistes. Posteriorment, quan se’n vagi després d’haver practicat esport, es procedirà a la desinfecció de les pistes usades”, ha concretat Aguilar.

PUBLICITAT

De dilluns a dissabte, es faran tres torns al matí: a les 8, a les 10 i a les 12 hores i de dilluns a divendres altres tres torns al capvespre: a les 4, a les 6 i a les 8 hores. Aquests torns seran d’una hora i mitja per a la pràctica esportiva i mitja hora per a la desinfecció de les instal·lacions. O sigui “que, abans i després de cada pràctica, s’haurà fet una desinfecció” senyala Aguilar.

Aquestes instal·lacions esportives estaran obertes per a tothom que vulgui practicar tennis, pàddel o atletisme. Es mantenen els mateixos preus que abans de l’estat d’alarma i, per suposat, no es podrà accedir sense haver concertat una cita prèvia.

Primeres proves PCR

Al Centre de Salut, primer dia en què disposaven dels tests PCR per poder fer la prova a aquells pacients que presentaven símptomes de la covid-19, en varen fer alguns. De moment, es desconeix el resultat de les proves.

Al municipi de Pollença, des que es va iniciar la pandèmia del coronavirus, s’han registrat 6 casos, un dels quals va morir. Tres estan curats i dos continuen actius, però evolucionen favorablement.

A les illes Balears, durant les 24 hores prèvies a migdia d’ahir 12 de maig, no hi va haver cap nou positiu, però sí una defunció per coronavirus. Pel que fa a les altes, hi va haver 9 altes. Des que es va iniciar la pandèmia, s’han donat 1.953 casos de covid-19, dels quals 210 han mort i 1.423 s’han curat.

A nivell mundial, s’han confirmat 4.262.799 casos de coronavirus i 291.981 defuncions a 187 països. El país més castigat per la covid-19 és Estats Units d’Amèrica (EUA) amb 1.369.964 casos i 82.387 defuncions; seguit de Rússia amb 232.243 casos i 2.116 defuncions i l’Estat espanyol amb 228.030 casos i 26.920 defuncions.

Foto: Facebook Policia Local.

Canvi de circulació al camí de can Moragues

La Policia Local de Pollença informa que, a partir d’ahir 11 de maig, el camí de can Moragues, en direcció al Polígon Industrial des de Llenaira, passa a ser d’un sol sentit de circulació.

Per altra banda, es limita la circulació als vehicles de menys de 5 tones.

Respecte l’estat d’alarma, ahir no es varen produir incidències ni sancions.

Arxivada la denúnica del Café Capuchino 1919

Ahir es va fer públic que la denúncia del Café Capuchino 1919 contra l’exbatle Miquel Àngel March i l’exregidor Bartomeu Cifre Bennàssar havia estat arxivada.

L’empresa havia denunciat per prevaricació als dos polítics, perquè l’Ajuntament no havia licitat una terrassa damunt l’arena de la Platja d’Albercuix.

Els fets es remunten a l’any 2017, quan l’Ajuntament va treure a licitació les terrasses dins domini públic marítim terrestre del Port de Pollença i va excloure la terrassa damunt l’arena de la platja el lloc conegut com a Can Pescador.

Segons apunta Junts Avançam en una nota de premsa “l’anomenada empresa va sentir-se perjudicada i no només va recórrer la decisió per la via contenciosa-administrativa, sinó que, com es habitual en les actuacions d’aquesta empresa per pressionar als càrrecs públics, va denunciar a una part dels responsables polítics per prevaricació”.

El passat novembre el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma ja va sentenciar que l’actuació municipal estava perfectament ajustada a dret, desestimant el recurs de Café Capuchino 1919.

Ara, a més, la jutgessa del Jutjat d’Instrucció num. 3 d’Inca ha emès auto de sobreseïment definitiu de la denúncia per prevaricació contra Miquel Àngel March i Bartomeu Cifre Bennassar, donant la qüestió per tancada.

Tot i amb això, també apunten que “des del 2017 la terrassa en qüestió s’ha continuat usant per part del local Can Pescador, havent-se renovat la tarima i fins i tot retallat l’enllosat del carrer Voramar per permetre una millor col·locació de la terrassa. Per tant, s’ha estat efectuant una explotació fraudulenta d’aquesta terrassa que ara que la controvèrsia s’ha resolt s’ha d’aturar immediatament. Exigim a l’Ajuntament que en compliment dels seus deures d’inspecció faci retirar el que queda d’aquesta terrassa i impedeixi cap nova ocupació alliberant definitivament l’espai públic de la platja”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT