CAVALLETS I ESTENDARD EN UN SANT SEBASTIÀ FESTIU

688
Cavallets 2019

Fa ja molts d’anys que, a Pollença, el dia de Sant Sebastià (20 de gener) és feiner. Tot i amb això, la celebració de l’advocat contra les pestes s’ha mantingut fidel amb la processó i l’Ofici. Aquest 2020, però, degut a què el 2 d’agost, dia de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona de Pollença, és en diumenge s’ha traslladat el festiu a aquest dilluns 20 de gener, dia de Sant Sebastià. Així que els pollencins viuran un Sant Sebastià festiu, en el qual Cavallets i Estendard seran el protagonistes de l’horabaixa i vespre d’avui.

Els Cavallets de 2020 són Toni Gomila Socies i Toni Company Villalonga, mentre que Juan Carlos Romero Sánchez és l’Estendard. Tant els dos Cavallets com l’Estendard han assistit als assajos que coordina una comissió de Sant Sebastià, que els han preparat per participar a la Processó, a l’Adoració i a les Taules. Això ha estat durant el passat mes de desembre i aquestes primeres setmanes de gener.

El dimarts 14 de gener, varen fer l’assaig general i avui horabaixa, dilluns 20 de gener, a partir de les 19 hores, començarà la processó. Abans, hauran visitat la Residència de persones majors de Pollença.

A les 19 hores, a la plaça Major, començarà la processó que obrirà l’Estendard i continuarà amb la dansa dels Cavallets i la imatge de Sant Sebastià. La processó anirà pels carrers Colom, Jonquet, Metge Sureda, Santa Bàrbara, Costa i Llobera, Joan Mas i Antoni Maura.

PUBLICITAT

A continuació, començarà l’Ofici en honor a Sant Sebastià en el transcurs del qual els Cavallets ballen l’Oferta i l’Estendard acompanya amb moviments sinuosos l’adoració de les relíquies del Sant, amb gestos diferents durant l’adoració de les dones i dels homes.

Acabat l’Ofici, els Cavallets ballaran les taules al voltant de la foguera que cremarà al bell mig de la plaça Major i iniciaran un recorregut durant el qual ballaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a la Rectoria i a les cases dels Cavallets i de l’Estendard.

L’any 2021 els Cavallets seran els joves Gabriel Morro i Pau Fuster, mentre que Joan Rafel Covas duria l’Estendard.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT