CAVALLETS I ESTENDARD CELEBRAREN SANT SEBASTIÀ A PESAR DE LA PLUJA

524
cavallets-i-estendard-de-sant-sebastia-467-Foto-Miquel-Salas

Eva Cerdà

Els organitzadors no recordaven cap sant Sebastià amb pluja, però aquest de 2015 va ser ben passat per aigua, 69’85 litre per metre quadrat varen caure aquell dia en què la pluja no va donar cap treva. Això no obstant, tant els Cavallets, Tomeu Colom i Cristòfol “Paciència”, i l’Estendard, Josep Cerdà Carmona, varen celebrar la tradició. Això sí, en comptes de fer una processó pels carrers de Pollença, varen fer una processó per dins la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, on a continuació es va dir l’Ofici en honor a sant Sebastià.
Acabat l’acte religiós, les taules al voltant dels fogueró de la plaça Major, que evidentment no es va poder encendre, s’hagueren de suspendre, però els joves, que ja les havien ballat a la Residència abans de l’Ofici, sí que pogueren ballar als punts habituals com l’Ajuntament. Tal i com estava previst, els tres joves feren una festa conjunta al Convent de sant Domingo. L’església del Roser, per tant, va ser el lloc on la festa es va viure i celebrar amb més intensitat.

Cavallets nous per a l’any que ve
Per si no bastava la pluja, l’ajuntament de Pollença també va voler tenir la seva part de protagonisme i el mateix dia de sant Sebastià va anunciar que es farien Cavallets nous per a l’any que ve.
Després de l’èxit amb la reproducció dels armassons de les Àguiles, el mateix artesà Antoni Socias de Llucmajor serà l’artífex dels nous Cavallets. En aquest cas, però, no es reproduiran els Cavallets que han sortit aquests darrers anys, sinó que es recuperaran els anteriors Cavallets, molt més rústics i de línies més senzilles. De fet, si encara ara es recorden aquells Cavallets, és perquè els nous mai no han acabat d’arrelar com a “autèntics”. En qualsevol cas, el codirector del Museu de Pollença, Andreu Aguiló, qui coodinarà el procés de reproducció va explicar que “les futures rèpliques tot i que seran idèntiques a les antigues, s’adaptaran a les mides de cintura de la població actual”.

L’estendard, Josep Cerdà Carmona fent onetjar la gran bandera. Foto Miquel Salas.
cavallets-i-estendard-de-sant-sebastia-467-Foto-Miquel-Salas (2)

PUBLICITAT

Tomeu Colom i Cristòfol “Paciència”, durant un ball. Foto: Miquel Salas.
cavallets-i-estendard-de-sant-sebastia-467-Foto-Miquel-Salas

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT