CASUALITATS DE LA VIDA

885
La font de l'Almoina. Foto del FAcebook de Fotos Antigues de Pollença.
La font de l'Almoina. Foto del FAcebook de Fotos Antigues de Pollença.

Casualitats de la vida, a les Reflexions de mitjanit d’ahir recordava una anècdota del passat que vaig titular “I què ens sabem, nosaltres, de votar?” l’única intenció de la qual era que, dins el sobre electoral, podem posar-hi qualsevol papereta.

Avui dematí, ha arribat la revista S’Ull de Sol, que és com el Punt informatiu però d’Alaior (Menorca), i només obrir-la he llegit el següent titular: “Ja en sabem, de votar?”, signat per Francesc Sintes Ximenes i, com que m’ha agradat molt, us en faré una versió reduïda.

Per començar, Sintes confessa que anirà a votar, perquè “no puc admetre que em vulguin ajudar a través de la reinstauració d’un règim dirigit”, així que reconeix que “possiblement els polítics actuals no han ajudat a fer simpàtic el sistema, però ells no són més que la conseqüència del que és la societat”. De fet, no dubta que “Com a votants som justets-justets”.

Igualades les parts, Sintes s’endinsa en allò que anomena uns mals costums electorals que poden arribar a “falsificar els resultats” i que “sense cap dubte vulneren el meu dret a la intimitat”: el dels censos que, a hores d’ara, fa setmanes que estan en mans d’alguns partits. I per què? . Idò, perquè “hi ha partits, i no diré el nom, que comprometen, que lliguen curt l’elector, que pràcticament l’obliguen a anar al col·legi electoral i que si a certa hora aquest no ho ha fet, rep una trucada més o manco entre suplicant i intimidadora en què li recorden què hauria de fer. Ho trob inadmissible”.

PUBLICITAT

Al final, Sintes conclou que “no hem après a votar. No hem après a sortir de casa sense el sobre que ens ha preparat algun suposat “amic” – en realitat un enemic de la llibertat-“, per la qual cosa confessa que “Em fa mandra, i prou mal, veure que encara no som prou grossets per triar sense assessorament extern”, alhora que planteja algunes preguntes no del tot retòriques respecte aquests que conviden o demanen el vot, d’entre les quals em qued amb aquestes dues: “És realment demòcrata o se serveix de la democràcia per trepitjar-la? És un home (o una dona) de principis o una peça més d’un partit que l’empra com a comissari, quasi sicari, o com a eina útil per guanyar a qualsevol preu?”

Eva Cerdà

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT