LA RUA DE POLLENÇA PASSA A DIUMENGE

564
Candilejas i sentit de l'humor per obrir la Rua de Pollença 2017.

(Actulització 12:00) Degut a la previsió meteorològica la Rua de Pollença passa a diumenge 11 de febrer. La festa de fresses es manté dissabte vespre i al Port de Pollença, de moment, es manté tot igual. La xocolatada de AFAMA també canvia al diumenge. Els horaris son els mateixos que hi havia previstos per dissabte. Consultau-ho a continuació.

Rua al Port de Pollença

A les 16’30 hores, d’avui divendres 9 de febrer, hi ha la concentració de fresses a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença. Des d’aquest punt, fresses i comparses desfilaran per l’itinerari habitual fins a retornar a la Plaça, on es lliuraran els premis i la festa s’allargarà més enllà de l’horabaixa, ja que enllaçarà amb la festa de Carnaval. Per això, s’ha instal·lat una carpa. Els responsables d’explotar la barra són els Dentistes sobre Rodes que, per fer més lluïda la festa, han convidat algunes foodtrucks a participar-hi.

Quin Lego va ser la comparsa guanyadora de la categoria infantil 2017.

Rua a Pollença

A Pollença poble, fa anys que la Rua i la festa de Carnaval es concentren en un sol dia: el dissabte 10 de febrer. Però engany no serà així a causa de la metereologia.  La concentració de la Rua serà a les 17 hores del diumenge 11 de febrer, als jardins de la via Pollentia, des d’on fresses i comparses iniciaran el recorregut seguint l’itinerari habitual. Acabada la Rua, el lliurament dels premis es farà a l’envelat del Convent.

La festa de fresses a l’envelat és manté per dissabte 10. Començarà a les 19 hores per als petits amb una mini disco infantil que s’allargarà fins a les 21 hores, moment en què es donarà pas al públic juvenil fins a les 23 hores, moment en què començarà la festa per als adults. En aquest cas, el responsable d’explotar la barra serà el Club de Bàsquet Colonya Pollença.

PUBLICITAT

Durant l’horabaixa del dissabte 10 de febrer diumenge 11 de febrer, a la plaça Major com s’ha fet des de fa alguns anys, AFAMA despatxarà xocolata calenta i coca per a tothom que en vulgui.

Bases concurs Rua

Tant a Pollença com al Port, el Concurs de Disfresses de la Rua estarà regulat per unes mateixes bases. El jurat estarà format per membres independents designats per l’Ajuntament. A partir de cinc participants, es considerarà que es tracta d’una comparsa, tant en la modalitat adult (quan la majoria dels integrants tenen més de 13 anys) com infantil (quan la majoria dels integrants són menors de 13 anys).
Aquells que no puguin optar a la categoria comparsa, o sigui que siguin menys de 5 participants, tant si són infantils com adults, estaran dins les categories individuals o parelles, trios o quartets.

Per inscriure’s a la Rua del Port, la data límit era el 8 de febrer i, a Pollença és avui, dia 9 de febrer.

Pel que fa a la puntuació, es valorarà de 0 a 2 punts aquestes variants: han emprat material reciclat, hi ha feina manual per elaborar la disfressa, idea original i animació, així com també cada membre del jurat podrà concedir fins a 2 punts a criteri propi.

Aquelles disfresses que hagin estat premiades a la Rua del Port, no podran optar al concurs de la Rua de Pollença amb la mateixa disfressa.

Des de l’àrea de Festes han comentat que tal i com es va fer l’any passat, l’associació Comerç Pollença donarà 6 vals de 50 euros per a compres dins els negocis associats entre els guanyadors dels Concursos de Disfresses.

A més de Comerç Pollença, hi ha altres entitats privades que col·laboren amb els premis dels Concursos de Disfresses. És el cas de Colonya Caixa Pollença, que finança el primer premi de la categoria comparsa adults tant a Pollença com al Port; l’Associació de Veïns del Port de Pollença, que aporta el primer premi de la categoria comparsa infantil al Moll, i el Club Pollença, que aporta el primer premi de la categoria comparsa infantil a Pollença.

Els gitanos de la Mar Blava aconseguiren el primer premi de la categoria adults a la Rua del Port de Pollença.
Els gitanos de la Mar Blava aconseguiren el primer premi de la categoria adults a la Rua del Port de Pollença 2017.

Més premis a Pollença

Al Port de Pollença, hi haurà tres premis en totes les categories. Els premis de la categoria comparsa adults és de 400 euros per al primer; de 350 euros per al segon i de 300 euros per al tercer. En la categoria comparsa infantil, també hi ha tres premis: 250 euros per al primer, 200 euros per al segon i 150 euros per al tercer. En la categoria individual o parella, el primer premi és de 75 euros, el segon de 60 euros i el tercer de 50 euros, mentre que en la modalitat de trio o quartet, el primer premi és de 75 euros, el segon de 60 euros i el tercer de 50 euros.

A Pollença, hi ha més premis i més ben dotats. Així en la categoria comparsa adults es donaran cinc premis: un de 500 euros, un de 400 euros, un de 300 euros, un de 250 euros i un de 200 euros. En la categoria comparsa infantil, també es donaran cinc premis: un de 250 euros, un de 200 euros, un de 150 euros, un de 100 euros i un de 50 euros. En la categoria individual o parella, i trio o quartet, els premis són exactament iguals que al Port, o sigui que, entre els individuals i parelles, es donarà un primer premi de 75 euros, un segon de 60 euros i un tercer de 50 euros, mentre que entre els trio o quartet, es repartirà un primer premi de 75 euros, un segon de 60 euros un el tercer de 50 euros.

Carnaval al Club Pollença: Sopar de disfresses i Festa infantil

El Carnaval al Club Pollença es viurà amb dos actes el Sopar de Disfresses que aquests darrers anys ha reviscolat i la Festa Infantil.
El Sopar de Disfresses del Club Pollença es farà el divendres 9 de febrer i l’únic requisit obligatori per participar-hi és anar disfressat. Per sopar al Club aquell vespre, cal fer una reserva prèvia, ja que les places són limitades. Ara bé, havent sopat, les portes del Club s’obren de pinta en ampla a totes les disfresses.
Des que es va recuperar aquest Sopar de Disfresses, es fa un concurs de disfresses entre els assistents. Per ser exactes, es premia les tres millors fresses i els premis són una nit a l’hotel Son Brull, una nit a l’hotel Monnàber i un sopar al Club.
Pel que fa a la Festa Infantil, serà dimarts dia 13 de febrer, a partir de les 17 hores, al Club Pollença. Com de costum actuarà un grup d’animació que enguany serà Mel i Sucre, que actuarà a la plaça del Mercat, just davant el Club, sempre i quan el temps ho permeti. Si plou o fa molt de vent, la festa es traslladarà al Saló d’Actes. Tots els nins i nines rebran una bosseta de caramels de regal.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT