CAP DE SETMANA DE REALITAT I POESIA

34

Aquest cap de setmana d’octubre es mou entre la realitat del turisme que planteja el documental Tot inclòs, l’educació del futur que ja és present… i la poesia de Maria Victòria Secall, dels Teatreros…

Tot inclòs

Avui, divendres 5 d’octubre, a les 20 hores, a la plaça Vella de Pollença, es projectarà el documental Tot inclòs, una anàlisi dels danys i les conseqüències del turisme a les illes Balears.

És d’esperar que, després de veure el documental, s’enceti un debat entre els assistents sobre el col·lapse turístic d’aquests darrers anys.

PUBLICITAT

Vetlada poètica

Avui mateix, divendres 5 d’octubre, a la mateixa hora, a les 20 hores, i molt prop de la plaça Vella: a Can Llobera, la poeta mallorquina Maria Victòria Secall presentarà el seu darrer poemari, El dia que va néixer Orlando. La presentació anirà a càrrec del president de l’Obra Cultural Balear de Pollença, Miquel Amengual; l’editor de Finis Africae, Andreu C. López Seguí; l’escriptora, Àngels Cardona i la pròpia autora, Maria Victòria Secall. A més a més, està previst que llegeixin poemes els pollencins Alícia Gómez Pallerola, Francesca Palou, Antònia Plomer, Jaume Ferra Rotger i Teresa Vilanova. També hi intervendrà la glosadora Cati Eva Canyelles.

El poemari de Maria Victòria Secall ha estat editat per Finis Africae i està il·lustrat per Horacio Sapere. Es tracta d’un recull en què Secall reflexiona sobre la paraula poètica i el seu sentit múltiple. Per això, l’autora recull la veu d’Orlando, el protagonista de la novel·la de Virgínia Woolf, endinsar-se en les relacions alliberadores cap a una abolició dels límits i els significats patriarcals i temporals, aconseguir una millor visió interior, denunciar injustícies i indignar-se.

Educació per la Vida

Demà, dissabte 6 d’octubre, des de les 9 hores de matí fins a les 19 hores del capvespre, i diumenge 7 d’octubre, des de les 9 hores fins a les 18 hores, al Claustre del Convent de Sant Domingo, hi haurà nova edició d’Educació per la Vida que, aquest 2018, duu per lema “Duim un nou món en els nostres cors”. Entre els ponents que participaren a les jornades, està previst que hi intervinguin l’educador Satish Kumar; el també educador revolucionari Mikhail Petrovich; el pagès Jon Jandai; l’escriptora i historiadora de l’art, Ángeles Caso; el psicòleg, Esteve Humet; l’escriptor, professor i investigador especialitzat en l’anàlisi crítica sobre globalització, el turisme i l’ambient, Joan Buades; i el mestre i escriptor César Bona.

Tot i que calia inscripció prèvia i pagar una matrícula de 60 euros, si estau interessats en participar a les jornades d’Educació per la Vida, podeu obtenir més informació a través del telèfon al 605558780.

La milana a les xerrades-cafè de la Gola

Aquest dissabte 6 d’octubre, entre les 15’30 i les 16’30 hores, al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, hi haurà una nova xerrada-cafè a càrrec del de conservació del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB), Toni Muñoz, qui parlarà sobre “La milana. Estudi i seguiment”.

Tothom que estigui interessat en la milana, aquest dissabte té l’oportunitat de compartir un cafè amb una de les persones que més en sap d’aquesta emblemàtica au mallorquina.
El Centre de Turisme Ornitològic de la Gola és al carrer Temple Fielding, sense número del Port de Pollença.

Una visita mortal

Aquest dissabte 6 d’octubre, a les 18 hores i a les 19’30 hores, el grup TeatrEros conduirà Una visita mortal al Museu de Pollença.

Totes les persones que vulguin assistir de públic a aquest acte amb motiu del Dia Internacional dels Museus, han de reservar plaça, ja que, si bé l’entrada és gratuïta, les places són limitades. Per això, poden telefonar al 971531166 o bé enviar un correu electrònic a la següent adreça: auxmuseu@ajpollenca.net

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT