CAP DE SETMANA A POLLENÇA MOLT TEATRAL I MUSICAL

118

Aquest cap de setmana serà molt teatral i molt música Fins a nou actes copsaran el temps dels pollencins que desitgin enriquir-se amb la cultura generada per les diferents associacions de Pollença. Però també hi haurà temps per a les lletres, per la solidaritat i per qualque cosa més.

Teatre: “Una llegenda de Sant Jordi” i “El Rei Meló”

El cap de setmana comença amb teatre. Avui divendres 15 de juny, a les 19’00 hores al Saló Parroquial del Port de Pollença, el grup de Teatre Clara Hammerl presenta les obres “Una llegenda de Sant Jordi” i “El Rei Meló” . El preu de l’entrada són 2 euros.

Taller de teatre d’improvisació teatral

El dissabte 16 de 10’00 a 13’00 hores a les taules del Puig de Santuïri l’associació cultural Cap de Fibló ha organitzat un taller de teatre d’improvització dirigit a la gent que vulgui prendre un primer contacte o que ja tingui una certa experiència però estigui disposada a jugar i a compartir els seus coneixements. Durant el matí s’intentarà deixar els prejudicis de banda i treballar la confiança en el grup, la no anticipació, l’escolta activa, l’acceptació, la presència i la reacció, etc. El preu per participar són 5 euros per socies i 10 euros per no socis de Cap de Fibló. Es prega reservar plaça al mail: capdefiblo2016@gmail.com.

PUBLICITAT

Música: Acadèmia 1830 canta a la Mare de Déu del Puig

Aquest dissabte 16 de juny, a les 12’30 hores, al Puig de Pollença, l’Acadèmia 1830 cantarà a la Mare de Déu més estimada dels pollencins.
Durant el concert, que és gratuït, la coral de l’Acadèmia 1830 cantarà peces de Gabrieli, Victoria, Mendelson, Whitacre i d’altres.
En acabar el concert, els donats del Puig ofereixen la possibilitat de quedar a dinar allà dalt. Per 13 euros, els comensals podran fer un aperitiu amb patates fregides i olives, un plat fort que consistirà en un bon pa amb oli de cuixot dolç o salta, formatge, sobrassada o tonyina, aigua, vi, postres i cafè.
Els interessats en dinar al Puig després d’un concert que serà de veure, perquè a la bona feina de l’Acadèmia de 1830, s’ha d’afegir l’exquisidesa de l’espai, han de telefonar al Puig tot esmentant que és per al dinar del Cor Acadèmia.
Aquest concert és possible gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia 1830, l’ajuntament de Pollença, l’associació cultural “U camp de l’Oca” i les Parròquies de Pollença i del Port.

Teatre: Martina a la plaça Miquel Capllonch

Aquest dissabte 16 de juny, a les 18 hores, a la plaça Miquel Capllonch, la Companyia La Fornal posarà en escena Martina, un espectacle familiar per a infants majors de dos anys. En cas que plogués, la funció de Martina es traslladarà al Saló Parroquial del Port de Pollença. Tant en un lloc com a l’altra, l’entrada és gratuïta.
Martina explica la història de na Martina, una conta contes que va arreu del món cercant històries per contar als infants. No li serveix qualsevol història. Ara bé, ella té un do que li permet parlar amb les joguines que li conten les seves aventures. I és que, quan els nins van a dormir, les juguetes surten a trescar món i a jugar.
Dirigida per Joan Gomila i interpretada per Cristina Brunet, Martina té dramatúrgia dels mateixos Gomila i Brunet. Pel que fa a la música, és creada per Cristina Brunet i Xavier Gelabert.

Final de curs de l’Escola de Música al Claustre de Sant Domingo

Els alumnes de l’Escola de Música estrenaran aquest dissabte 16 de juny, a les 19 hores, al Claustre de Sant Domingo de Pollença, el musical Un viatge per la música, original de Catalina Mir Jaume. La posada en escena és obra de la professora de piano, Paula Martorell, i les coreografies són de Montserrat del Carmen García Muñiz. L’entrada funcionarà segons el sistema de taquilla inversa i la recaptació es donarà a l’ONG Dentistes sobre Rodes.
Segons explica la mateixa Catalina Mir Jaume a les xarxes socials, Un viatge per la música és la seva primera obra de teatre. Es tracta d’un recorregut per la història de la música, des de la prehistòria fins a l’actualitat.
Des de fa un temps ençà, els alumnes de l’Escola de Música treballen la posada en escena d’aquest musical que, enguany, té nom propi. Durant els darrers anys, els músics pollencins del futur sorprenen el públic amb autèntics espectacles, espectacles plenament preparats amb l’ajuda del professorat i de les famílies.

Lletres: Presentació de La Casa de la Selva de Joni D. a l’Ateneu

Aquest dissabte 16 de juny, a les 20 hores, a l’Ateneu de Pollença (carrer Metge Sureda, 8), hi haurà la presentació del llibre La Casa de la Selva de Joni D. (Tigre de Paper).
La Casa de la Selva relata un passeig per Collserola, un camí cap a l’interior, cap a la memòria viva d’un passat recent de lluites intenses.
Un home s’enfronta als seus records, al camí que va triar, a la voràgine d’una època que s’ha engolit als seus protagonistes, a un exili que el va portar a aquella casa de la selva, un retorn a una vida viscuda.
Un fil de vida i experiència que reprèn aquell camí que Joni D., va començar a La Torre de la Serra.
Un relat viu amb una narrativa fresca que endinsa el lector dins les històries que fan la història.
Nascut a Barcelona, Joni D. ha experimentat i dinamitzat diverses formes creatives culturals i artístiques. Vinculat al moviment llibertari i a propostes de recuperació de la memòria històrica més recent, a finals de l’any 2010 va publicar el seu primer llibre Que pagui Pujol!. Des d’aleshores ençà, ha publicat periòdicament relats basats en fets reals. A partir de 2015, escriu la seva primera novel·la La Torre de la Serra (Tigre de Paper), un relat de ficció amb un repàs d’alguns dels fets històrics que l’han marcat i que ara continua amb La Casa de la Selva.

Mercadet de primavera d’AFAMA

El diumenge 17 de juny, de les 9 fins a les 13 hores a davant el Claustre del Convent hi haurà instal·lat un mercadet d’objectes de segona mà. Ho organitza l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA), i tots els beneficis seran per aquesta associació. Qui tengui coses que no necessiti i que puguin ser venudes al mercadet les pot dur a la taverna dels Jardins Joan March el divendres 15 i el dissabte 16 de les 15 a les 18 hores.

Mostra dels Tallers de Teatre al Club

Diumenge 17 de juny, a les 20 hores, al Club Pollença, hi haurà la XX Mostra dels Tallers de Teatre 2018. En aquesta ocasió, el grup de joves i adults dels Tallers de Teatre posaran en escena La comèdia humana.
L’entrada en aquesta comèdia interpretada per Margalida Cifre, Magdalena Oliver, Maria Magdalena Tornila, Martí Miquel Sànchez, Francisca Maria Ferrer, Fabiean Firant, Antònia Capó i Laura López, és gratuïta. Tots ells actuen sota la direcció de Jaume Xuia.

El Festival de 2018 es presenta amb un acte social a can Llobera

Seguint la línia iniciada l’any passat, la temporada de concerts del Festival de Música de Pollença es presentarà aquest diumenge 17 de junya les 21’00 hores, a Can Llobera, amb un acte social. Durant aquest esdeveniment, els representants del comitè artístic explicaran el contingut del Festival. A més a més, es projectarà un vídeo resum a mode de tast dels concerts que, durant el mes d’agost, es faran al Claustre de Sant Domingo.
Fins aleshores, el contingut del Festival de 2018 és un secret. Tot i amb això “l’únic que puc avançar és que hi haurà algunes orquestres i farem un concert menys que l’any passat. A més a més, hi haurà concert familiar”, va dir el batle de Pollença i responsable polític del Festival, Miquel Àngel March.
En un ambient distès, la vetlada s’allargarà dins el pati de can Llobera, on el públic podrà intercanviar impressions amb els diferents membres del comitè artístic del Festival. El passat 2017 ja es va fer un acte social d’aquestes característiques per presentar el Festival de Música.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT