CAP DE SETMANA MUNTANYENC: HOMENATGE A XAVIER SOCIES I BONS RESULTATS PER A LES POLLENCINES A SANABRIA

441

Aquest primer cap de setmana d’octubre ha estat marcat per l’activitat muntanyenca. D’una banda, cal destacar el bon paper de dues corredores pollencines, Àngels Llobera i Margalida Llompart, a Sanabria (Zamora) i , de l’altra, el sentit homenatge que es va retre a Xavier Socias dalt del puig de Ca.

Pollencines a Sanabria

Dues corredores pollencines, Àngels Llobera i Margalida Llompart, participaren a les diferents curses de muntanya de Sanabria (Zamora).

D’entrada, Àngels Llobera se proclamà segona fèmina en Ultra Sanabria, una cursa de muntanya de 100 quilòmetres amb 5.500 metres de desnivell positiu, fraccionats en tres etapes. Llobera va demostrar el seu gran nivell de forma física classificant-se en segona posició a cada etapa i aconseguint també el maillot de líder de descens.

PUBLICITAT

Per la seva banda, Margalida Llompart va fer quarta de la categoria sènior en la modalitat gran trail, una curs de muntanya de 40 quilòmetres amb 3.000 metres de desnivell positiu, fraccionats en tres etapes. Margalida Llompart va fer vuitena absoluta en aquesta modalitat
Aquestes curses de muntanya es varen disputar els dies 5, 6 i 7 d’octubre, en el parc natural de Sanabria (Zamora).

Homenatge a Xavier Socias Alorda

Aquest diumenge 8 d’octubre, una trentena d’excursionistes pujaren al cim més alt de Pollença, el puig de Ca (876) per retre un sentit homenatge a Xavier Socias Alorda, enguany que es compleixen 25 anys de la seva desaparició, a la serralada de l’Himalaia.
A principis d’agost de 1993, es va tenir notícia de la mort de Xavier Socias i de Juan Carlos Marmol, dos dels muntanyencs que participaven a l’expedició del Grup Excursionista de Mallorca (GEM) al Diran Peak (7.273 m), muntanya de la serralada del Karakorum al Pakistan.

Xavier Socias era una persona molt activa, membre de la Secció de Muntanya del Club Pollença, biòleg i investigador de la UIB. Durant aquest 2018, s’han celebrat diversos actes en homenatge a Xavier i a Juan Carlos. Aquesta vegada, el record ha estat des del cim de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT