CAP DE SETMANA MÉS QUE SANTANTONIER

109

Sant Antoni batega cada vegada amb més força a mesura que s’apropa el dia 17 de gener, quan amb el Pi arribarà la festa grossa. Aquest cap de setmana, però, hi ha activitats santantonieres, però també hi haurà temps per altres actes.

Taller d’instruments musicals i titelles

Demà, dissabte 12 de gener, a les 11 hores, a can Llobera, Pere Joan Martorell i Antoni Mossegosa impartiran un taller d’instruments populars, una activitat durant la qual es mostraran diferents instruments als participants, A continuació, es representarà la rondalla d’El fraret, recollida per l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, amb teresetes de planxeta.

Miquetes i cançons

PUBLICITAT

Gairebé a la mateixa hora que el taller d’instruments, el dissabte a les 11,30 hores hi haurà un espectacle per als més petitons`(de 1 a 5 anys) al Club Pollença. “Miquetes i cançons” es una obra de la companyia Arsis produccions. Un conte creat a partir de les cançons populars de tota la vida (caragol treu banya, en Joan Petit…). Un relat amb música en directe pensat per els més petitons.

Fil a fil per la vida

Fil a fil per la vida és una activitat organitzada pel grup Tejeydesteje en que es teixirà una gran banderola de color lila per penjar a la façana d’algún edifici el Dia de la Dona. Serà aquest dissabte a les escales de la plaça Major de Pollença a les 11.00h. La idea la trobada és presentar els hexàgons ja fets, repartir més fil i mostrar el projecte a tots els interessats o interessades que no varen poder acudir a la trobada anterior.

Talaies i talaiots de les Illes Balears. Un cant pels drets humans

Aquest dissabte es tornaran a encendre per tercer any les talaies i talaiots de Mallorca, a les que enguany s’afegeixen les de la resta d’illes de l’arxipèlag Balear i les de dues localitats del nord d’Africa. En total 50 indrets s’iluminaran pels drets humans, posant especial atenció enguany a denuncia de la violència contra les dones refugiades. L’encesa es produirà ales 13 hores i a les 18,15 hores. A Pollença hi hi haurà tres punts que s’encendran: la Talaia d’Albercuix, encesa coordinada per l’Ajuntament de Pollença, l’antiga Torre de defensa de Cala Sant Vicenç (coordinat per l’Ass. De Veïns de Cala Sant Vicenç) i la torre de ca la Gran Cristiana, que l’encendran els Dimonis de Ca de Bou. Enguany l’acte d’encesa tindrà com a himne la cançó “viatge a Ítaca” de Lluis Llach.

The Order a l’Ateneu

Demà, dissabte 12 de gener, a les 20 hores, a l’Ateneu, hi haurà un concert del grup musical The Order. Format per joves músics pollencins que durant els darrers mesos es donen a conèixer, The Order fan música rock.

Correfoc

Demà, dissabte 12 de gener, a partir de les 20 hores, al voltant del Claustre de Sant Domingo. Els petits dimonions dels Ca de Bou obriran una vetlada que culminarà amb el correfoc. Ho faran amb un ball que després continuaran els de la Colla Jove, infants de més de 8 anys que s’inicien en el món de la pólvora i el correfoc.

Acabada l’actuació dels dimonions del futur, hi haurà torrada per a tothom que en vulgui. A preus populars com els anys passats, els Ca de Bou despatxaran porquim elaborat a les matances que feren amb aquesta finalitat, pa i beguda per a qui vulgui pegar un mos abans del correfoc.

El correfoc començarà a les 22’30 hores, als jardins Joan March i recorrerà els carrers Antoni Maura, plaça del Mercat, carrer Alcúdia i carrer Miquel Bota per retornar als voltants del Claustre, on la vetlada s’allargarà amb gloses i ximbombes.
En el correfoc de 2019, a més dels dimonis de Ca de Bou de Pollença, hi participaran els Bruixes de Mallorca i els Dimonis dels Trons, Borjuts i diables de El Vilosell, totes tres colles vengudes des de Lleida.

Jove Orquestra Rotària a l’Auditori d’Alcúdia

Diumenge 13 de gener, a les 12 hores, a l’Auditori d’Alcúdia, hi haurà el concert de presentació de la Jove Orquestra Rotària, una orquestra l’objectiu de la qual és oferir als alumnes de diferents Conservatoris i Escoles de música (entre les quals la de Pollença) la possibilitat de formar part d’una orquestra simfònica, una experiència única a les illes Balears.
La Jove Orquestra Rotària està dirigida per José Maria Moreno i Bernat Quetglas. Per aquest concert de presentació, organitzat pel Rotary Club Pollença, interpretaran obres de Txaikovski, Borodin i Bizet. El preu de l’entrada és de 7 euros i es poden comprar de manera anticipada a l’Auditori d’Alcúdia, al Club i a Electrònica Cuadrado a Pollença, i a la Tenda Bellini i Viatges Mirador al Port.
La Jove Orquestra Rotària de Mallorca és una orquestra promoguda i gestionada per diversos Clubs Rotaris de Mallorca. Formen part de la Jove Orquestra Rotària, joves estudiants de música dels conservatoris de Felanitx, Manacor i Mallorca, així com també de les escoles de música d’Àgora Portals, Alcúdia, Capdepera, Esporles, Inca, Llucmajor, Muro, Pollença, la Pobla i Santanyí.

Ball de pagès

El diumenge 13 i com a part del programa de festes de Sant Antoni hi haurà a les 18,30 hores a l’esglèsia del Convent una ballada a càrrec de l’Escola de Ball de Pagès de Pollença.

Refugiats, teatre al Club

Diumenge 13 de gener, a les 19 hores, al Club Pollença, es representaran tres històries dramàtiques protagonitzades per “refugiats”. De fet, Refugiats és el títol genèric de Ahmed. Ahme. Ahm. Ah. A., El diari d’Hamir i Finlàndia, tres relats de Maria Barceló, Josep Mercadal i Rafel Gallego. Tres relats independents que interpreten Marga López i Joan Antoni Sunyer, Lucia Sánchez i Josep Mercadal, Catalina Rosell i Vicka Duran, sota la direcció de J. M. Albinyana, Joan Fullana i Biel Jordà.

Gloses de Bisanyes i “Peric”

Diumenge 13 de gener, a les 20 hores, a Can Llobera, hi haurà la presentació de dues pleguetes de gloses d’Antoni Bisanyes i Esteve Llobera “Peric”, que ha editat l’ajuntament de Pollença.
Amb el títol de Cançons de Sant Antoni 2019, Antoni Bisanyes presenta un recull amb les gloses creades amb motiu d’aquesta festa pollencina. Mentre que l’altra plegueta duu un títol tan explícit com Gloses de n’Esteve Llobera Martorell “Peric”. Originals i tradicionals per cantar en ximbombades.
La presentació anirà a càrrec dels mateixos autors acompanyats pel músic Martí Sàez i pel professor Felip Munar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT