LLARG CAP DE SETMANA MARCAT PER LA SOLIDARITAT

42

Avui, dijous 11 d’octubre, comença un llarg cap de setmana que, degut a la catàstrofe mortal del Llevant mallorquí, estarà marcat per la solidaritat. Així l’Ajuntament ha convocat un minut de silenci a la memòria de les víctimes i afectats per les tempestes i els beneficis de la paella per al Puig aniran directament als perjudicats per les torrentades. Tanmateix, però, la vida continua i l’activitat programada al municipi de Pollença es manté sense alteracions.

Minut de silenci per al Llevant

L’ajuntament de Pollença s’afegeix a la convocatòria de la Federació d’Entitats Locals de les illes Balears i convoca els pollencins a què facin un minut de silenci en record de les víctimes de la torrentada a la comarca de Llevant. Aquest minut de silenci es farà avui, dijous 11 d’octubre, a les 19 hores, a la plaça Major.

A primera hora del matí d’ahir, dimecres 11 d’octubre, l’ajuntament de Pollença es posà a disposició del servei de coordinació per col·laborar en la recerca de persones desaparegudes. A més a més, va mostrar la seva solidaritat amb els municipis de Sant Llorenç i Artà, els més afectats per les inundacions, i donà el condol a les famílies que han patit pèrdues personals.

Olímpia Velasco a l’església del Roser

Avui, dijous 11 d’octubre, a les 19’30 hores, a l’església del Roser, s’inaugura l’exposició “La partida (acció de pes)” de l’artista Olimpia Velasco. Organitzada pel Museu de Pollença, la mostra “ret homenatge a totes la dones que partiren dels seus pobles durant l’èxode rural per atendre les necessitats que altres els havien imposat. No decidiren ni ningú no els va demanar. Moltes mai no tornaren als seus pobles, ara buits, llogateres nòmades que avançaren totes soles amb els seus records, sempre en silenci i alleujant el seu pes en el camí”.

PUBLICITAT

La instal·lació central de l’exposició i el vídeo que l’acompanya és un registre de la performace realitzada per l’artista juntament amb els participants del taller que va impartir el passat mes de març al Museu Es Baluad (Enclavaments íntims en el Paisatge). Segons explica Olimpia Velasco “creàrem una instal·lació efímera (dins d’un territori específic i des d’una perspectiva paisatgística) que va tenir la intenció de posar en escena els conflictes subjectius arrelats en el nostre fur intern aculumats i carregats als nostres recorreguts”
A més de la instal·lació i del vídeo, l’exposició està composta per dibuixos en paper i una escultura titulada “La culpa” que és l’obra on finalitza tot el projecte.

“La partida (acció de pes)” d’Olimpia Velasco s’inaugurarà l’11 d’octubre, a l’església del Convent, i es podrà visitar fins al 28 d’octubre. L’horari de visites és de dimarts a diumenge, entre les 11 i les 14 hores del matí i des de les 17 fins a les 20 hores del capvespre.

Jornades socials

Tal i com es va avançar dimarts 9 d’octubre, aquests dies Pollença està centrada amb les Jornades Socials. Avui, dijous 11 d’octubre, a les 20 hores, al Club Pollença, el treballador social Arnau Socias de la Fundació Aldaba, una de les entitats convidades a les Jornades Socials de 2018, parlarà sobre “La protecció de les persones en situació de vulnerabilitat social. La modificació judicial de la capacitat com a instrument de protecció”.

Arnau Social forma part de l’equip de persones que duen a terme el programa d’Acció tutelar de la Fundació Aldaba, una entitat privada i sense ànim de lucre l’objectiu de la qual és generar nous serveis que redunden en el desenvolupament del sistema dels serveis socials i en el benestar dels ciutadans més desprotegits.

El programa d’Acció tutelar té com a funció fonamental vetlar pels drets, la guarda i custòdia de les persones adultes que han vist modificada la seva capacitat per sentència judicial i millorar les condicions de vida.

L’activitat de les Jornades Socials es reprendrà dissabte 13 d’octubre tal i com vàrem informar dimarts. Trobareu la informació AQUÍ.

Cinema al Club: The rider

Avui, dijous, 11 d’octubre, a les 20’30 hores, projectaran The rider. Dirigida per Chloé Zhao i interpretada per Brady, Tim i Lilly Jandreau, Cat Clifford i Terry Dawn Pourier, The rider és el relat de Brady, qui va ser una de les estrelles del rodeo i un prometedor entrenador de cavalls, que veu truncada la seva carrera a conseqüència d’un accident que l’incapacitat per tornar colcar a cavall. Quan torna a casa, se n’adona que l’únic que vol fer, justament, és colcar a cavall i participar a rodeos, la qual cosa li resulta frustrant. En un intent per recobrar el control de la seva vida, Brady emprèn un viatge a la recerca d’una nova identitat i del significat d’allò que és ser un home al cor d’Amèrica. L’obra dura 104 minuts i es va estrenar aquest mes de setembre.

Sobre The rider el crític Oti Rodríguez Marchante al diari ABC va dir que “amb una enorme harmonia visual i poesia interior (…) es una petita joia sobre els llaços, les regnes, l’aguantar dalt sense caure, mirar la vida entre bots i caigudes (…)”.

El preu de l’entrada és de 4 euros per als socis del Club o de Cine Ciutat i de 6 euros per als no socis.

L’Obreria del Puig se solidaritza amb el Llevant

Demà, dijous 12 d’octubre, a les 14 hores, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà la paella per al Puig que, degut a les torrentades d’aquest dimarts a la zona de Llevant, es donaran els beneficis per ajudar els afectats per la catàstrofe.

El menú de demà és arròs sec, begudes, ensaïmada i gelat, enguany també hi haurà cafè.
Els tiquets es poden comprar al Club Pollença, a Vallori Loteria, a la drogueria Reus i a la botiga de roba infantil Cucades. El preu és de 12 euros per als majors de 8 anys i de 6 euros per als menors de 8 anys. Havent dinat, i com és costum, hi haurà un sorteig per allargar la sobretaula. Tothom qui vulgui podrà comprar loteria de Nadal.

“Les subespècies balears: mite o realitat”

Aquest dissabte 13 d’octubre, entre les 15’30 i les 16’30 hores, al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, la biòloga i informadora del mateix Centre, Cristina Fiol, parlarà sobre “Les subespècies balears: mite o realitat” a la darrera xerrada-cafè de la Gola d’aquesta tardor.

Tothom que estigui interessat en compartir un cafè amb Cristina Fiol per parlar sobre ornitologia, pot passar dissabte pel Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, al carrer Temple Fielding, sense número del Port de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT