CAP DE SETMANA MARCADAMENT COMPROMÈS

43

Les activitats de l’agenda per a aquest cap de setmana a Pollença són marcadament compromeses, bé sigui contra la violència masclista, el dret a l’autodeterminació, la sobirania econòmica… bé sigui amb la socialització, amb la cultura…

“Fil a fil per a la vida”

Dissabte, 23 de febrer, a les 11 hores, a la plaça Major, hi ha reunió de ganxetaires del “Fil a fil per a la vida”, un projecte cooperatiu contra la violència de gènere i la desigualtat. La intenció de “Fil a fil per a la vida” és teixir una manta, física i simbòlica, per abrigar les víctimes de la violència masclista.

Aquesta trobada del 23 de febrer arriba poques setmanes abans del 8 de març, Dia internacional de la Dona Treballadora, i després d’altres dues encontrades per fer puntades i rosetes per teixir aquesta gran manta.

Aquest acte és obert a tothom que vulgui participar-hi, tan si han participat a les trobades anteriors com si no ho han fet. L’únic requisit és tenir-ne ganes i dur un ganxet.
Organitzat per les Tejeydesteje, un grup d’aficionades a les labors, “Fil a fil per a la vida” entronca directament amb el projecte sobre violència de gènere i desigualtat que realitzaren els alumnes de l’Institut d’Educació Secundària Clara Hammerl del Port de Pollença. El públic pollencí va poder veure el resultat d’aquest interessant treball dels alumnes de l’IES Clara Hammerl a l’exposició Amo(r), que muntaren a l’església del Roser.

PUBLICITAT

Presentació: Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures

Dissabte 23 de febrer, a les 12 hores, a can Llobera, es presentarà el llibre de Sergi Sol, Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures (Ara llibres), amb un acte que pretén ser distès i alegre, malgrat la situació judicial que pateix el protagonista del llibre.
A l’acte de presentació, hi participaran l’autor del llibre, Sergi Sol; l’amic d’Oriol Junqueras, Maxi Calero, i el músic i compositor, Pep Picas, així com també el delegat de Cultura de l’ajuntament de Pollença, Miquel Àngel Sureda.


Com tots els actes que organitzen les Biblioteques de Pollença, aquest és obert a tothom.

Presentació: Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme

Dissabte, 23 de febrer, a les 19’30 hores, a l’Ateneu de Pollença es presentarà el llibre Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme.
La presentació anirà a càrrec de l’economista, pastisser i membre del Seminari Taifa i ex-diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, Josep Manel Busqueta, i del geògraf Ivan Murray.

Editat per Espai Fàbrica, Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme és una obra col·lectiva que sorgeix d’un grup de persones participants del Seminari d’Economia Crítica Taifa i de sectors afins, Sobiranies fa una proposta trencadora, amb una clara voluntat de guanyar sobirania en el procés de transformació social anticapitalista.

Excursió a les Coves d’Artà

Aquest diumenge 24 de febrer, a les 9 hores, des del Monument, sortirà l’excursió a les Coves d’Artà que organitza l’Associació de Veïns i Veïnes.
Els excursionistes aniran en autocar fins a Artà, on visitaran les Coves i, després, aniran a dinar. Per anar a aquesta excursió calia fer una inscripció prèvia.

El Club estrena grades amb una sessió de “cinema mut”

Finalment, aquest diumenge 24 de febrer, a les 19 hores, el Club Pollença estrenarà les grades retràctils recentment instal·lades al Saló d’Actes amb una sessió de “cinema mut”: mentre es projecte Flor de espino de Jaume Ferrer, el pianista Valentin Moldovan acompanyarà les imatges amb música en viu i en directe.
Mentre ressonin els acords de piano interpretats per Moldovan, el públic retrocedirà en el temps per fer un recorregut per la Mallorca dels anys 20.
La instal·lació d’aquestes grades que de “llevar i posar” s’ha pogut dur a terme gràcies a l’entesa entre el Club i l’Ajuntament. Així el consistori ha avançat el lloguer que paga per usar les seves instal·lacions del Club fins al 2023 i el Club ha pogut assumir el cost de les grades que ha estat de 50.000 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT