CAP DE SETMANA MARATONIÀ

375

Desembre comença amb un cap de setmana maratonià, molt especialment demà, dissabte 3 de desembre, una atapeïda jornada amb activitats des del matí fins al vespre.

 

Divendres 2 de desembre

En qualsevol cas, avui, divendres 2 de desembre, a les 19’30 hores, a Can Fondo (carrer d’en Serra, número 13 d’Alcúdia), l’artista pollencí Miquel Àngel Martorell “Marto” inaugura l’exposició “Ahir, avui, sempre. Les persones canvien, les històries es repeteixen”; pintura introspectiva i simbòlica que transporta qui l’observa a un món on la natura esdevé màgia. La mostra de Marto es podrà visitar fins al 30 de desembre. L’horari de Can Fondo és dimarts, dissabte i diumenge de 10’30 a 13’30 hores.

 

Dissabte 3 de desembre

PUBLICITAT

De bon matí, a les 8’30 hores, a l’esplanada de l’Església de Sant Vicenç, l’Associació de Veïns d’aquell petit nucli de població viurà un dia tradicional de matances. Per fer bé la feina, però, és fonamental fer un bon berenar, que es farà a l’esplanada mateixa, i un bon sopar, que es farà a l’Hostal Oriola. Tant per berenar com per sopar, les places són limitades. Per tant, si estau interessats, heu de contactar amb l’organització a través del telèfon 697251447.

També a la Cala Sant Vicenç, a partir de les 10 hores, a la plaça dels Pins, començarà la primera de sis rutes arqueològiques guiades previstes per aquest mes de desembre. Amb el títol de “Sant Vicenç una mirada al passat”, els inscrits recorreran les restes d’hàbitats a Coves Blanques i la necròpolis de l’Alzinaret, per acabar amb una descripció de vaixell grec que es descobrí després del temporal del 2001.

Aquesta ruta és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a les oficines d’informació turística. Per tant, si no us heu apuntat a aquesta, podeu telefonar al 971535077 (oficina de Pollença) o al 971865467 (al Port) per a les properes que seran els divendres 9, 16 i 23 de desembre i els dissabtes 10 i 17 de desembre, a partir de les 10 hores. Es recomana dur roba i calçat adequat per caminar.

Entre les 10’30 hores i les 12’30 hores, a la Sala de Plens de l’ajuntament de Pollença, s’hi durà a terme una jornada sobre “Les cooperatives, empreses de futur”.

Des de les 11 fins a les 13 hores, a la plaça Major de Pollença, hi ha un taller-trobada de ganxetaires i aprenents que vulguin fer espirals per a la decoració de Nadal. Com al taller de la Fira, els assistents (tan se val si saben fer ganxet o no) només han de dur un ganxet del número 8, 9 o 10, ja que la llana la posa l’Ajuntament.

Ja el capvespre, entre les 15 i les 19 hores, a la taverna dels jardins Joan March de Pollença, l’associació Onit convoca els pollencins per adornar el municipi amb un fil conductor, perquè volen que “per Nadal siguem un”. Qui vulgui participar en aquesta iniciativa d’Onit, ha d’anar als jardins o bé dissabte 3 de desembre, o bé diumenge 4 de desembre, entre les 15 i les 19 hores.

A les 19’30 hores, al Club Pollença, N2 Productions i els alumnes del taller de teatre en anglès, posaran en escena el clàssic de Nadal: Alice in winter wonderland, una obra de teatre apta per a tots els públics, en anglès, però molt fàcil de seguir amb cançons, ball i molta diversió. El preu de l’entrada és de 6 euros i, en aquesta ocasió, els doblers recollits a taquilla (tant aquest dissabte com ahir dijous 1 de desembre quan es va estrenar) es donaran a l’Associació d’ajuda a l’acompanyant del malalt de les illes Balears (AADA).

A les 20 hores, a l’església de Monti-Sion, hi haurà la presentació de la biografia Clara Hammerl. Una dona de paraula de Pere Salas. Participaran a l’acte, l’autor de l’estudi i la Doctora en Psicològia, Esperança Bosch, autora del pròleg.

I, fins a les 22 hores, d’aquest atapeït dissabte 3 de desembre, al Convent de Sant Domingo, aniran arribant corredors de la Tramuntana Travessa i de la ½ Tramuntana Travessa, que organitzen la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada conjuntament amb diferents clubs excursionistes entre els quals la Secció de Muntanya del Club Pollença.

 

Diumenge 4 de desembre

A les 12 hores, a l’Ateneu de Pollença (carrer Metge Sureda, número 8), es farà un Vermut solidari a benefici de les dones de Kobane. La idea és donar a conèixer l’organització i la lluita de les dones kurdes en zona de conflicte a Síria i alhora contribuir econòmicament en la posada en funcionament d’un forn cooperatiu de dones a Kobane. Aquest projecte es presentarà a partir de les 13 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT