CAP DE SETMANA AMB AIRES DE SANT ANTONI

211

Aquest cap de setmana se senten els aires de Sant Antoni que, Pollença, celebrarà els dies 16 i 17 de gener. Abans de l’esclafit, però, aquests dies a les escoles fan foguerons, es presenten discos de gloses i hi ha el correfoc dels Ca de Bou, entre altres activitats santantonieres o no.

Foguerons a les escoles

Avui, divendres 10 de gener, a partir de les 19’30 hores, al Centre d’Educació Infantil i Primària Joan Mas de Pollença, fan un fogueró organitzat per l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes (APIMA) del centre.

Hi poden participar totes les persones que hagin adquirit un tiquet de 4 euros.

També avui, divendres, a partir de les 20 hores, al CEIP Costa i Llobera de Pollença, fan un fogueró organitzat per l’APIMA del centre.

PUBLICITAT

Hi poden participar totes les persones que hagin adquirit un tiquet a un preu simbòlic d’un euro. Els comensals han de dur plat, tassó i torcaboques de casa.

Demà, dissabte 11 de gener, a partir de les 18 hores, al CEIP Port de Pollença, també hi ha fogueró organitzat pels alumnes de 5è i 6è d’aquella escola amb la col·laboració de l’APIMA. El preu del tiquet és de 5 euros. A més a més, durant la vetlada, els mateixos alumnes de 5è i 6è vendran pastissos i begudes amb l’objectiu de fer doblerets per al viatge de fi de curs.

Presentació: Músiques a Mallorca

Avui, divendres 10 de gener, a les 20 hores, al Club Pollença, l’associació cultural U Camp de l’Oca presenta Músiques a Mallorca, un quàdruple disc compacte amb gloses, tonades i cançons tradicionals d’Alcúdia, Artà, Manacor, Muro, la Pobla i, sobretot, Pollença. De fet, els discos tres i quatre estan íntegrament dedicats a Pollença.

Al primer disc hi caben glosades amb ximbomba, codolades i xeremies d’Alcúdia; cançons dels Darrers Dies i xeremies d’Artà, i gloses amb i sense ximbomba de Manacor, i al segon disc, continuen gloses i xeremies de Manacor, però també gloses amb ximbomba, xeremies i cançons tradicionals i/o populars de Muro, i cançó tradicional i/o popular, gloses amb ximbomba i tonades de la Pobla. Mentre que al tercer i quart disc, són tot gloses, cançons i tonades de Pollença interpretades per veus com la de Francesca “Paiaia”, Antoni “Gall”, Esteve “Peric” i altres cantadors, però també sonadors.

Aquest treball de Músiques a Mallorca es completa amb escrits de musicòlegs, investigadors i dinamitzadors culturals, músics i altres persones enteses sobre aquest tema.

Talaies Drets Humans

Durant tot el dia de demà, dissabte 11 de gener, Pollença celebrarà amb diverses activitats amb motiu de l’encesa de Talaies i torres pels Drets Humans.

A les 10 hores, a la platja de cala Molins, hi haurà una activitat familiar. La intenció és reconstruir la talaia de Sant Vicenç amb les canyes que la mar ha tret. A més a més, hi haurà berenar per a els infants.

A les 13 hores, a Sant Vicenç, el Cor de Pollença cantarà pels Drets Humans, mentre encenen una bengala de fum a l’espai que un temps va ocupar la Torre.

A les 13 hores, també encendran una bengala de fum a la talaia d’Albercuix.

A les 18’30 hores, tant a Sant Vicenç com a Albercuix, s’il·luminaran la Torre i l’Atalaia amb l’encesa de bengales de foc.

Tant el matí com l’horabaixa, es llegirà el manifest d’aquesta tercera edició d’encesa de torres de defensa pels drets humans, amb el lema “Torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans”. En aquesta ocasió, vol fer especial èmfasi en la denúncia de la violència que pateixen les dones refugiades.

Taller de cuina de Sant Antoni

Demà, dissabte 11 de gener, entre les 10 i les 13 hores, al CEIP Costa i Llobera, es farà un taller de cuina de Sant Antoni, organitzat pel Punt Jove de Pollença.

Hi poden participar els al·lots nascuts a partir de 2008 que s’hagin inscrit a través del Facebook del Punt Jove. Han de dur davantal i tupper.

Concert familiar a Can Llobera

Demà, dissabte 11 de gener, a les 11 hores, a Can Llobera, hi haurà un concert familiar de música popular a càrrec dels germans Martorell.

La idea és mostrar com sonen diferents instruments de música popular tan presents per les festes de Sant Antoni com són ara ximbombes, flabiols, tamborinos i xeremeies, entre altres.

Taller de foguerons a l’AVPP

Demà, dissabte 11 de gener, entre les 15 i les 18 hores, al local de l’Associació de Veïns del Port de Pollença, fan un taller de foguerons. Es tracta d’un taller per a infants, l’objectiu del qual és aprendre a preparar un fogueró.

L’activitat és gratuïtat i oberta a totes els infants que hi vulguin participar. Això sí, s’han d’inscriure passant per l’oficina de l’AVPP (c/Mestral, 13 – Port de Pollença), telefonant al 971866413 o enviant un correu electrònic a av.eumoll@gmail.com

Dimoniada

Demà, dissabte 11 de gener, a partir de les 20 hores, als jardins Joan March i voltants, l’associació Ca de Bou organitza una dimoniada.

Un espectacle de les colles joves de Ca de Bou i dels Dragomonis d’Andratx encetarà la nit de foc d’aquest 2020.

A partir de les 20’30 hores, començarà la torrada, una torrada a preus populars.

A les 22’30 hores, es donarà el sus al correfoc en què participaran les dues colles de dimonis, el andritxols Dragomonis i els pollencins Ca de Bou acompanyats de la Timbalada Pollencina. El correfoc anirà des dels jardins Joan March fins a la plaça Major, passant pels carrer Bota Totxo, Sant Isidre d’anada, i pel carrer Antoni Maura, de tornada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT