CANELONS DE PEIX, APROFITAMENT FESTIU

1809

Els canelons, a pesar de tenir una presència molt festiva i especial, són un vertader plat d’aprofitament. En aquest cas, el cuiner Josep Andreu Martorell fa servir “un poc de gatí que ens havia sobrat, però se pot fer amb qualsevol tipus de restes peix, marisc, carn o verdura, a la planxa, bullida o al forn”.  Josep explica que la recepta l’ha feta “com me va ensenyar Estiven Arraez de Tallerdecocinapalma.com”.

Ingredients per a quatre persones

Plaques o tubs de canelons

Per a la farsa:

2 cebes xalotes (és important emprar aquesta ceba pel sabor suau i fàcil cocció)
80 gr de mantega
200 gr de llet
180-200 gr de gatí (peix cuit sense espines ni pell)
80 gr de farina tot ús
Sal i prebe bo
Un raig d’oli d’oliva

Per a la beixamel:

60 gr de farina
50 gr de mantega
400 gr de llet
Salsa de soja

Julivert i prebe bo per servir, i una tomatiga cirerol a quarts

PUBLICITAT

Elaboració

Els canelons eren dels que se posen en cru, així que vaig fer una beixamel més clareta.

Començam per la farsa i tallam la xalota ben petita. Posam un raig d’oli d’oliva extraverge en un paella i afegim la mantega, la xalota amb sal i  prebe bo que se dauri. En estar cuita, afegim la farina i remenam per llevar-li el gust de crua. Afegim la llet i remanam amb unes varilles. En tenir la consistencia que volem, afegim el peix esmicolat. Ajustam el punt de sal i prebe bo i reservam.

Ara passam a fer la beixamel. Per això, fonem la mantega a una paella, afegim la farina i la cuinam per evitar el gust de crua. Afegim la llet i remenam amb unes varilles. Afegim la salsa de soja al nostre gust.

Omplim els canalons i els disposam en una safata de forn, dins la qual hem posat previament un poc de mantega i beixamel a la base, perquè no s’aferrin. Posam els canalons i ho cobrim de beixamel.

Enfornam a 180 graus, durant 30 minuts o fins que estiguin cuits i tenguin un coloret que us agradi.

Servim amb julivert i una tomatiga cirerol a quarts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT