CAN RABASSÓ, UN FORN I BOTIGA DE BARRIADA

973
Joana Torrandell Cerdà, de Can Rabassó.

Des que el 1949, el padrí Biel Torrandell Martorell condicionà ca seva per a convertir-la en un negoci, Can Rabassó ha estat i és un forn i botiga de barriada.

Així era l’original forn i botiga de can Rabassó.

Des d’aleshores ençà, hi ha coses que han canviat i altres que es mantenen igual. En aquest sentit, l’actual propietària de Can Rabasso, Joana Torrandell Cerdà, explica que “en temps del padrí i de mon pare i tot, hi havia molta feina. Des que ho agafàrem els néts, ha anat baixant”. Tot i amb això “durant el confinament, vàrem fer molta feina. Ara bé, tan aviat obriren, tot tornà a ser com abans”, senyala Joana.

Més enllà d’aquest canvi d’hàbits que ha fet desaparèixer bona part de les botigues i forns de barriada, hi ha coses que no canvien. Així “tots els productes de forn que despatxam són d’elaboració pròpia, amb los mateixos ingredients i amb les mateixes eines que feien servir els padrins”, apunta Joana.

Els pares de Joana Torrandell amb els seus néts dins l’obrador de Can Rabassó.

De fet, els productes que més demanda tenen “són el pa i la barra, dos productes que ja tenien molta demanda en temps dels meus pares” diu Joana que també comenta que “podríem fer més coses, però ens centram amb els productes més tradicionals. Pa blanc, moreno i integral, així com també coques, ensaïmades…”.

PUBLICITAT

I és que “un forn és una feina molt esclava. Cada dia t’has d’aixecar a les 5 de la matinada…” afirma Joana qui des dels 16 anys fa feina al negoci familiar de Can Rabassó, un dels negocis que aquests dies ha estat distingit amb el segell de Comerç Emblemàtic de Pollença.

El padrí Biel dins l’antic forn de Can Rabassó.

A més de productes de forn, tant ara com en temps dels padrins, a Can Rabassó, hi ha hagut botiga, “una botiga que és un complement del forn, però que ajuda”, explica Joana.

Per dur el negoci, Joana compta amb l’ajuda del seu germà Biel. Lluny queda, per tant, aquell temps en què “a més de mon pare i ma mare, el forn i la botiga ens donava feina també als germans”, conclou Joana.

Un dels germans de Joana Torrandell Cerdà a l’obrador de Can Rabassó.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT