EL CAMÍ VELL DEL FAR DE FORMENTOR SERÀ REHABILITAT I INCORPORAT A LA RUTA DE PEDRA EN SEC

171

L’any 1857 la “comisión de faros”, un òrgan depenent de l’estat espanyol, va iniciar la construcció d’un camí que unia Cala Murta i el cap de Formentor i que havia de servír per per a la construcció d’un far al punt més septentrional de Mallorca. El camí va ser acabat dos anys després i el 1863 el Far de Formentor, construït sota les ordres de l’enginyer Emili Pou, s’il·luminava per primera vegada. El camí va seguir en funcionament durant quasi un segle, però quan va ser inaugurada la nova carretera, el 1951, va ser abandonat totalment fins a l’actualitat.

Ara, el Ministeri d’Hisenda, concretament la Direcció de Patrimoni de l’Estat, ha cedit gratuïtament la titularitat del camí al Consell de Mallorca. Això permetrà que la institució insular, mitjançant el departament de Medi Ambient, rehabiliti i senyalitzi el camí, i el pugui incorporar a l’etapa 8 de la Ruta de Pedra en Sec (GR 221).

El camí té 10,312 km lineals i està en molt mal estàt. Part del seu traçat discorre paral·lelament o es superposa a l’actual carretera, però altres trams segueixen una ruta completament diferent.

PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT