ESTIRA I AMOLLA ENTRE EXCURSIONISTES I PROPIETAT PER ACCEDIR A TERNELLES

32
Imatge de la manifestació que va tenir lloc el 2008 reivindicant l'obertura del camí de Ternelles. Foto: Joan Ramon Bosch

Aquest dissabte 2 de desembre, tot just quan havia començat el termini fixat per posar en funcionament el nou sistema de visites guiades, hi va haver un estira i amolla entre excursionistes i propietat (guia i guarda) per accedir a Ternelles tot i disposar dels permisos pertinents.

Segons explica el regidor d’Alternativa, Pere Josep Coll, qui havia sol·licitat permís a l’Ajuntament per poder passar amb un grup de dotze persones, “dos amics nostres partiren abans amb la intenció de fer el camí corrent i es toparen que el guia de la Fundació Vida Silvestre Mediterrània els va dir que havien d’entrar amb guia, a l’hora que els convidaren a anar a canviar-se de roba. Així que, quan nosaltres pujàvem, ens els topàrem que ja baixaven. Quan em varen explicar allò que els havia passat, vaig telefonar la Policia Local que ràpidament va venir. Aleshores tant el guarda com el guia canviaren de cantet i digueren que, si volíem fer l’excursió amb guia bé, i que si la volíem fer sense, també”.
Els agents de la Policia Local alçaren acta dels fets ocorreguts, tot recollint l’explicació dels fets tal i com detalla Coll, i també la versió del guia i del guarda per a qui “no hi ha cap inconvenient en passar si tenen l’autorització de l’Ajuntament, que ells únicament els havien dit i demanat que hi anassin amb el guia, però que si no volien anar amb ell, podien entrar i fer l’excursió tots sols”. De fet, així ho feren.

El vigilant de la propietat, de fet, va explicar als agents de la Policia Local que “des de la propietat no s’ha posat ni s’ha donat cap instrucció per no deixar passar els visitants autoritzats per l’Ajuntament i que els empleats de la Fundació només hi són per si volen fer la visita guiada i tenen un horari per a les visites”.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Miquel Àngel March, va explicar que, degut a aquest incident, la Policia Local incrementarà la vigilància a l’accés de Ternelles per evitar que es tornin repetir situacions semblants.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT