UN CALENDARI D’ADVENT FET A MIDA

69

Desembre comença en dissabte i, amb aquesta fredoreta, fa ganes quedar a casa. Per això, us proposam una manualitat: un calendari d’Advent fet a mida. Aquí us donam una idea, ja sabeu que podeu deixar volar la imaginació. Quan el tengueu fet, el podeu penjar a casa i omplir-lo amb les llepolies que més us agradin.

I és que, poc a poc, el cosutm dels Calendaris d’Advent ha arrelat de la mateixa manera que, temps enrere, ho va fer l’arbre de Nadal i altres elements propis d’aquestes dates.

Recordau que un Calendari d’Advent és un costum nadalenc dels països del Nord d’Europa per fer més dolça l’espera del Nadal. Es tracta d’un almanac amb 25 finestretes, per obrir-ne una cada dia i descobrir-hi una petita temptació.

Per construir un Calendari d’Advent, necessitareu: 24 capses de mistos tipus calaixet, un cartró fort, una cartolina de color, un potet de pintura d’aigua de color blanc, cola de paper, pintures de colors, retoladors, purpurina… i unes tisores.

PUBLICITAT

Mans a l’obra!

Començau per fer la base. Per això, heu d’aferrar la cartolina al cartró amb la cola. Una bona idea perquè s’enganxi bé, és posar-hi un parell de llibres damunt que facin pes.

Dibuixau la silueta d’una casa prou gran perquè hi càpiguen les 24 finestretes; una bona mida és 40 centímetres d’ample per 50 de llarg. Retallau-la amb molt de compte. Tal vegada us haurà d’ajudar algun adult!

Feu un petit forat a la punta de la teulada i passau-hi una cordelleta que servirà per penjar el Calendari d’Advent acabat.

Pintau les 24 capses de mistos per tots els costats amb la pintura blanca; no s’han de veure ni els dibuixos ni les lletres de davall! Deixau que la pintura s’assequi bé i, una vegada eixutes, pintau les capses com si fossin una finestra: per exemple, els laterals i la part del darrera com si fossin els marcs i, a la part del davant, els detalls interiors d’una casa (unes cortines, un nin que mira, un arbre de Nadal, una habitació…). Posau-hi imaginació a fi que cada finestra sigui diferent!

Enganxau les capses a la base de cartró i cartolina que ja teníeu preparada. Fixau-vos que la part del davant que tan bé heu decorat, quedin a fora. I, amb un retolador, posau un número de l’1 al 24, un per a cada dia d’Advent, prop o dins de cada finestreta.

Finalment, donau un toc personal a la Casa Calendari d’Advent pintant els detalls: la teulada, la porta d’entrada…

Finalment, ompliu les capsetes amb una xocolatina o una petita llaminadura i penjau el calendari a algun lloc de ca vostra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT