CALENDARI D’ADVENT: DIA 8

173

Nadal és una festa que porta «la seva pròpia BSO» deia fa anys el músic Pep Aspas per endinsar-se amb les «nadales», que «solen ser peces que porten melodies aferradisses i fàcils de recordar, amb un esperit alegre i optimista, dos factors que els especialistes en marketing no desaprofiten, sinó que utilitzen per incitar al consumisme, però aquest és un altre tema».

El mateix Aspas animava els lectors a renovar «el nostre repertori de nadales, i que anem introduint-ne de noves, o les mateixes de tota la vida però amb nou format reeditat. Hi ha molts grups que fan, i a més a més en la nostra llengua: Musica Nostra, Lax’n’ busto, Mesclat, i molts altres artistes.

Hauríem d’anar substituint els arxi-repetits “Los peces en el río”, “El camino que va a Belén”, etc.» i «no podem deixar d’assistir a les tradicionals cites musicals de Nadal: audicions de l’Escola de Música, concerts de les escoles del poble, concert de Nadal de la Banda i dels cors de Pollença,…», així com també «a consumir tot tipus de música per Nadal». Però, sobretot, a «cantar nadales».

“Santa Claus arriba a la ciutat”, Cap Pela.
“El nin de la mare”, Música Nostra.
Avui és Nadal, de Lax’n’Busto.
“Nadala ingrata”, Mesclat.

Calaixos destapats del Calendari d’Advent:

Dia 1: L’Advent i els calendaris d’advent.

PUBLICITAT

Dia 2: Les neules.

Dia 3: L’arbre que vingué del fred.

Dia 4: Tambor.

Dia 5: El Betlem.

Dia 6: Sant Nicolau.

Dia 7: El Sermó de la Calenda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT