CALENDARI D’ADVENT: DIA 4

159

Dins el quart caleixet del Calendari d’Advent, hem desat una recepta facilíssima i deliciosa: el tambor d’ametla, un nom ben mallorquí. De fet, arreu dels territoris de parla catalana li diuen torró negre i, un poc més enllà, girlache.

Vet ací, per tant, la recepta del tambor d’ametla:

Ingredients
500 gr. de bessons d’ametla
500 gr. de sucre
1 llimona
Oli per untar la llauna
Elaboració
1.- Torrar lleugerament les ametles a 180 graus, durant 10 minutets.
2.- Posar el sucre dins la paella i untar amb oli la superfície (pot ser una llauna, un bocí de marbre o similar) on donarem forma al tambor.
3.- Anar remenant el sucre i, quan estigui gairebé fos, abocar les ametles. Barrejar les ametles amb el sucre fins que quedin totes ben banyades. Aquest pas és delicat, el sucre no ha de coure en excés, perquè llavors amarga el tambor.
4.- Xapar una llimona pel mig i repelar la pell de les voreres. Abocar el contingut de la paella damunt la superfície untada d’oli i, tot d’una, aplanar de manera uniforme amb les mitges llimones.
5.- Quan el tambor ha refredat, esbocinam amb les mans i col·locam damunt un plat. La presentació típica és col·locar un llit de fulles de llimonera que aporta frescor i contrast a aquest dolç i fosc torró.

També es pot guardar dins un pot, on es conserva bé durant un temps.

Calaixos destapats del Calendari d’Advent:

Dia 1: L’Advent i els calendaris d’advent.

PUBLICITAT

Dia 2: Les neules.

Dia 3: L’arbre que vingué del fred.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital