El cuiner Josep Andreu Martorell explica com fer una porcella fàcil per a un Nadal difícil.
Josep Andreu explica que ha usat una recepta de Montserrat Vich i confesa que “no havia fet mai porcella i he de reconeixer que era una recepta que m’imposava”. No debades, tenia molts dubtes. “Si l’he de fer sencera, no m’hi cap el forn, l’he de girar o no, estarà ben cuita…”
Una vegada cuinada, Josep Andreu assegura que “aquesta recepta me va sorprendre per a la seva senzillesa i així us la present”.
Au, idò, anem per aquesta
Porcella fàcil per a un Nadal difícil
Ingredients
Porcella tallada a bocins relativament similars Patató Allets Sal, pebre bo i llimona sucada Enciam, ceba i tomàtiga
Elaboració
Hem de comprar els bocins de porcella ja tallada i que tenguin un mida relativament similar. Posar-los bé de sal, prebe bo i llimona sucada. Sense por… ha de ser gustós.
Deixar-ho tapat dins la gelera durant tot el vespre.
Posam el forn a 120 graus, preparam una safata i disposam la carn amb la cotna mirant per amunt. La deixam dins el forn entre 4 hores i 4 hores i mitja sense tocar-ho. Acabat aquest temps, li donarem grill suau, perquè la cotna sigui ben cruixent.
Mentrestant pelam el patató i el deixam dins aigua fins hora de fregir-lo amb allets. Començam fregint a foc suau i acabam pujant el foc. En tenir color dauradet, traiem el patató i el posam damunt paper de cuina. Salpebram amb sal, pebre bo i llimona. El posam amb la porcella, perquè se confiti.
Servim la porcella amb el patató i una ensalada senzilla feta amb enciam, ceba i tomàtiga.
Calaixos destapats del Calendari d’Advent:
Dia 1: L’Advent i els calendaris d’advent.
Dia 2: Les neules.
Dia 3: L’arbre que vingué del fred.
Dia 4: Tambor.
Dia 5: El Betlem.
Dia 6: Sant Nicolau.
Dia 7: El sermó de la Calenda.
Dia 8: BSO de Nadal.
Dia 9: Llet d’ametla.
Dia 10: Foto antiga recorregut Betlems.
Dia 11: Coca de torró (recepta)
Dia 12: L’Àngel.
Dia 13: El caganer.
Dia 14: Nadal a França (Catalina “Serena”).
Dia 15: Nadal i maternitat (Maria Cerdà Arrom)
Dia 16: Fotografia antiga: cals Bestard.
Dia 17: El significat de Nadal (Mossèn Danilo de Urzeda).
Dia 18: Summer Christmas.
Dia 19: Coques de Nadal (recepta)
Dia 20: L’estrella del Puig.
Dia 21: Torró fluix o de Xixona (recepta)
Dia 22: Nadal, llum en la foscor
