PORCELLA FÀCIL PER A UN NADAL DIFÍCIL

685

El cuiner Josep Andreu Martorell explica com fer una porcella fàcil per a un Nadal difícil.

Josep Andreu explica que ha usat una recepta de Montserrat Vich i confesa que “no havia fet mai porcella i he de reconeixer que era una recepta que m’imposava”. No debades, tenia molts dubtes. “Si l’he de fer sencera, no m’hi cap el forn, l’he de girar o no, estarà ben cuita…”

Una vegada cuinada, Josep Andreu assegura que “aquesta recepta me va sorprendre per a la seva senzillesa i així us la present”.

Au, idò, anem per aquesta

PUBLICITAT

Porcella fàcil per a un Nadal difícil

Ingredients

Porcella tallada a bocins relativament similars
Patató
Allets
Sal, pebre bo i llimona sucada
Enciam, ceba i tomàtiga

Elaboració

Hem de comprar els bocins de porcella ja tallada i que tenguin un mida relativament similar. Posar-los bé de sal, prebe bo i llimona sucada. Sense por… ha de ser gustós.

Deixar-ho tapat dins la gelera durant tot el vespre.

Posam el forn a 120 graus, preparam una safata i disposam la carn amb la cotna mirant per amunt. La deixam dins el forn entre 4 hores i 4 hores i mitja sense tocar-ho. Acabat aquest temps, li donarem grill suau, perquè la cotna sigui ben cruixent.

Mentrestant pelam el patató i el deixam dins aigua fins hora de fregir-lo amb allets. Començam fregint a foc suau i acabam pujant el foc. En tenir color dauradet, traiem el patató i el posam damunt paper de cuina. Salpebram amb sal, pebre bo i llimona. El posam amb la porcella, perquè se confiti.

Servim la porcella amb el patató i una ensalada senzilla feta amb enciam, ceba i tomàtiga.

Calaixos destapats del Calendari d’Advent:

Dia 1: L’Advent i els calendaris d’advent.

Dia 2: Les neules.

Dia 3: L’arbre que vingué del fred.

Dia 4: Tambor.

Dia 5: El Betlem.

Dia 6: Sant Nicolau.

Dia 7: El sermó de la Calenda.

Dia 8: BSO de Nadal.

Dia 9: Llet d’ametla.

Dia 10: Foto antiga recorregut Betlems.

Dia 11: Coca de torró (recepta)

Dia 12: L’Àngel.

Dia 13: El caganer.

Dia 14: Nadal a França (Catalina “Serena”).

Dia 15: Nadal i maternitat (Maria Cerdà Arrom)

Dia 16: Fotografia antiga: cals Bestard.

Dia 17: El significat de Nadal (Mossèn Danilo de Urzeda).

Dia 18: Summer Christmas.

Dia 19: Coques de Nadal (recepta)

Dia 20: L’estrella del Puig.

Dia 21: Torró fluix o de Xixona (recepta)

Dia 22: Nadal, llum en la foscor

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT