CALENDARI D’ADVENT: DIA 22

133

La Rifa de Nadal celebrada avui dematí ha fet oblidar les misèries d’aquest 2020. Més enllà d’aquest moment puntual, la realitat s’imposa. Per això, va bé tenir present que Nadal és molt més que doblers, regals o coses materials. Martina Karens ho explica molt bé en aquest article:

Nadal, llum en la foscor

Nadal és una de les festes cristianes més conegudes i celebrades a Europa. Se celebra el naixement de Jesucrist, el fill de Déu, el Salvador de la humanitat.

A part de la dimensió històrica, i per als creients cristians, de la dimensió religiosa, a més es pot veure en aquesta festa una al·legoria, un símbol del camí espiritual. Es pot interpretar com la festa del Naixement de la consciència crítica en nosaltres.

El temps abans de Nadal es diu l’Advent. A Alemanya per exemple se celebra els quatre diumenges abans de la Nit de Nadal com els diumenges d’advent. S’encén cada diumenge una espelma més, un llum més, apropant-se al mateix temps a la nit més fosca i llarga de l’any. Els ciris simbolitzen l’obertura dels primers quatre chakras principals, que són centres d’energia vital i de consciència que se situen en el nostre cos energètic que està connectat amb el cos físic. El quart chakra és el chakra del cor, situat en l’estèrnum, el lloc de l’amor, de la primera connexió amb Déu i de l’alegria. Quan s’obre aquest chakra, el Nen Jesús, l’amor de Déu, la consciència crítica poden néixer en nosaltres. Es diu que és el primer chakra que ens fa humans. I això passa en la foscor, enmig de la nit, quan la ment es retira de les distraccions, i tots els sentits i pensaments dormen, llavors està de vigília la Parella més santa, Josep que simbolitza la força de discerniment i Maria que simbolitza la intuïció. Estan desperts per viure el naixement de la consciència divina, simbolitzada pel Nen Jesús.

PUBLICITAT

Si volem experimentar aquesta dimensió del Nadal, hem d’estar en silenci la Nit de Pau. La missa del Gall o la vetllada de tota la nit, la meditació nocturna poden tornar-se una experiència extraordinària, no només per als cristians creients.

El chakra del cor simbolitza amor i alegria, la festa de Nadal representa el mateix, amor i alegria. Per això, deixem parlar el nostre cor, regalem amor i alegria, aquests dies de Nadal. Vegem els llums de les espelmes, les cançons i els regals com a transportadors d’amor i alegria. Visquem la festa, el seu aspecte d’amor amb els nostres essers estimats des del chakra del cor. O si no podem estar envoltats de persones que estimem, o preferim no participar tant en l’ovació d’aquests dies de festa, llavors podem retirar-nos de debò, meditem amb el nostre chakra del cor, experimentem el naixement de Déu en el nostre interior. La malenconia, com la nit anímica que és, pot ajudar-nos en el nostre camí espiritual.

I el tercer aspecte és la compassió, demanem pau i alleujament per tots els que sofreixen en aquest món. Duguem llum a tots els que han perdut aquest any a un esser estimat, i que senten la pena durant aquests dies de Nadal, o pensem en els quals viuen en regions d’aquest món on hi ha guerra i amenaça per a la seva vida, que trobin pau interior i consol.

La festa de Nadal en l’època més fosca de l’any ens ensenya que en la foscor més densa pot néixer una nova llum. Després de cada nit hi ha una alba, després de cada hivern ve la primavera. I després de cada crisi interior ve el creixement que ens porta a una alegria més profunda i un sentit de la vida més ple.

Calaixos destapats del Calendari d’Advent:

Dia 1: L’Advent i els calendaris d’advent.

Dia 2: Les neules.

Dia 3: L’arbre que vingué del fred.

Dia 4: Tambor.

Dia 5: El Betlem.

Dia 6: Sant Nicolau.

Dia 7: El sermó de la Calenda.

Dia 8: BSO de Nadal.

Dia 9: Llet d’ametla.

Dia 10: Foto antiga recorregut Betlems.

Dia 11: Coca de torró (recepta)

Dia 12: L’Àngel.

Dia 13: El caganer.

Dia 14: Nadal a França (Catalina “Serena”).

Dia 15: Nadal i maternitat (Maria Cerdà Arrom)

Dia 16: Fotografia antiga: cals Bestard.

Dia 17: El significat de Nadal (Mossèn Danilo de Urzeda).

Dia 18: Summer Christmas.

Dia 19: Coques de Nadal (recepta)

Dia 20: L’estrella del Puig.

Dia 21: Torró fluix o de Xixona (recepta)

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT