CALENDARI D’ADVENT: DIA 21

159
Ara ve Nadal,
menjarem torró
i amb la guitarreta
cantarem cançons.

És aquesta, molt probablement, un dels mots més populars de Nadal que, a Pollença, sovint avançam per la Fira. Tan se val, allò que és ben segur és que, a la taula de Nadal, mai no falta el torró.

Lluny dels competidors industrials, diversos i fàcils d’aconseguir, els torrons casolans tenen l’encant d’allò fet amb les pròpies mans i, a més a més, resulten una bona manera d’agombolar la família al voltant d’una taula.

Aquesta vegada hem fet torró fluix o de Xixona. Tots els membres de la família s’implicaren en la feina, així que, mentre uns rodaven la maneta de la maquineta de ratllar o de capolar, altres donaven forma a les barretes per consumir o regalar durant les festes de Nadal.

Fer torró fluix no és un procés complicat ni s’empren ingredients estranys, això sí, requereix temps i força, així com les eines necessàries: una ratlladora i una maquineta de capolar.

PUBLICITAT

Ingredients

Per fer dues barres de torró fluix o de Xixona, necessitarem mig quilo d’ametles torrades i quatre-cents grams de sucre en pols; aquesta quantitat es pot ajustar en funció dels gustos de cadascú. O sigui en podeu posar més o menys, segons si us agrada més o menys dolcet.

Elaboració

1.- Ratllar les ametles torrades.

2.- Mesclar l’ametla ratllada amb el sucre en pols.

3.- Passar la mescla per la maquineta de capolar.

4.- Omplir les capsetes de fusta que tendrem folrades amb paper.

5.- Amb l’ajuda d’una cullera, atupam el torró per treure l’oli, l’aire i donar forma a la barreta.

6.- Deixar reposar durant dues setmanes, abans de consumir.

7.- Passats 15 dies, giram una barreta dins una palangana, tallam i… molts d’anys per Nadal.

Calaixos destapats del Calendari d’Advent:

Dia 1: L’Advent i els calendaris d’advent.

Dia 2: Les neules.

Dia 3: L’arbre que vingué del fred.

Dia 4: Tambor.

Dia 5: El Betlem.

Dia 6: Sant Nicolau.

Dia 7: El sermó de la Calenda.

Dia 8: BSO de Nadal.

Dia 9: Llet d’ametla.

Dia 10: Foto antiga recorregut Betlems.

Dia 11: Coca de torró (recepta)

Dia 12: L’Àngel.

Dia 13: El caganer.

Dia 14: Nadal a França (Catalina “Serena”).

Dia 15: Nadal i maternitat (Maria Cerdà Arrom)

Dia 16: Fotografia antiga: cals Bestard.

Dia 17: El significat de Nadal (Mossèn Danilo de Urzeda).

Dia 18: Summer Christmas.

Dia 19: Coques de Nadal (recepta)

Dia 20: L’estrella del Puig.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT