LES NEULES DE NADAL DE CATALINA CIFRE

940

Des de l’1 de desembre, cada vespre, hem compartit un detall sobre Nadal. S’ha fet com una sorpresa del Calendari d’Advent. Consideram, però, que hi ha alguns apunts que mereixen sortir d’aquest anonimat dels calaixets. És el cas de les neules que fa Catalina Cifre Cànaves.

Amb l’inici del mes de desembre, PUNT iNFORMATIU va iniciar un Calendari d’Advent ple de sorpresetes per als lectors. Aquesta és la nostra manera de començar el compte enrere fins a Nadal.

Avui, destapam el segon calaixent per descobrir les neules de Nadal, l’element decoratiu més mallorquí. Per això, hem comptat amb les imatges de les neules realitzades per la pollencina Catalina Cifre Cànaves, qui amb unes estisores i molta paciència i bon gust transforma un tros de paper en una joia.

Amb les neules fetes per na Catalina, hem editat un breu vídeo sobre aquest element decoratiu del Nadal mallorquí. Després d’explicar els orígens de les neules, recollim, amb quatre pinzellades, de qui va aprendre a fer neules a na Catalina, com les fa, quins materials empra…

PUBLICITAT

Per contextualitzar les elaboradíssimes neules que fa na Catalina, hem emprat algunes imatges d’arxiu de les Matines a les esglésies de Pollença i del Moll.

Dins el primer calaixet del Calendari d’Advent hi va haver un apunt sobre el temps d’Advent i els seus calendaris.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital