CALENDARI D’ADVENT: DIA 11

164

Com fer una clàssica coca de torró

Potser, enguany no podrem compartir la porcella, els canelons o la sopa de Nadal amb tots els que desitjaríem, però el que sí que podem compartir és el torró. Perfectament es pot fer una bona remesa d’aquest element indispensable de Nadal i, amb un llacet, fer-lo arribar a les cases dels familiars i amics per menjar-lo en companyia, encara que sigui amb la pantalla de l’ordinador o el telèfon en mig.

Per això, a puntinformatiu.cat, hem volgut recuperar una d’aquelles receptes de Nadal en perill d’extinció, en perill d’extinció perquè poques són les famílies que mantenen el costum de fer coques, encara que tots els membres recorden el gust d’aquells nadals casolans de la seva infantesa.

Aquesta coca de torró té la peculiaritat que, seguint el costum de la padrina Margalida “Ventet”, hem posat confitura entre les dues capes de torró. La confitura perfuma la coca de torró i, a l’hora, aporta humitat a un torró que té tendència a ressecar-se fàcilment.
Finalment, ens hem pres la una llicència de substituir el sucre blanc per sucre roig i la ratlladura pell de llimona per ratlladura de pell de taronja.
En fi, és qüestió de renovar-se i que no morí el costum de fer les pròpies coques de torró.

RECEPTA: COCA DE TORRÓ

  • 500 gr d’ametla crua i capolada
  • 250 gr de sucre roig (en pols o sense)
    Confitura d’albercoc (opcional)
  • Suc de taronja
  • Pell de taronja ratllada
  • Canyella
  • Neules

Mesclam l’ametla amb el sucre, la pell de taronja, el suc i la canyella fins formar una pasta. Dividim la pasta en un nombre parell de boles que col·locam damunt les neules. Aplanam la pasta fins un ditet del marge de la neula. Damunt una part, escampam confitura d’albercoc (o del gust que més ens agradi), amb el dit mullat en anís (o aigua), humitejam les voreres de la neula i tapam amb una altra meitat pressionant les voreres perquè quedin ben tancades. Deixam assecar uns dies abans de consumir.

PUBLICITAT

Calaixos destapats del Calendari d’Advent:

Dia 1: L’Advent i els calendaris d’advent.

Dia 2: Les neules.

Dia 3: L’arbre que vingué del fred.

Dia 4: Tambor.

Dia 5: El Betlem.

Dia 6: Sant Nicolau.

Dia 7: El sermó de la Calenda.

Dia 8: BSO de Nadal.

Dia 9: Llet d’ametla.

Dia 10: Foto antiga recorregut Betlems.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT