CACEN 38 CABRES A LA CARRETERA DE POLLENÇA AL PORT PER EVITAR ACCIDENTS

1673

Fa setmanes que un ramat gros de cabres baixava de per la serra de la Punta a pasturar per les voreres de la carretera de Ma-2200 (de Pollença al Port), posant-se en perill a elles mateixes i comprometent greument la seguretat de la via. Ara però, aquest perill ha estat eliminat gràcies a l’actuació d’un grup de la membres de l’Associació de Caçadors de Cabrits amb Cans i Llaç integrats dins la Societat de Caçadors de Pollença, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pollença i el Consell de Mallorca.

El migdia del dimecres 8 de juliol, devers 10 caçadors i 5 cans aconseguiren capturar vius fins a 38 exemplars, entre cabres, cabrits i bocs. Els caçadors comptaren amb la col·laboració d’agents de la Policia Local de Pollença que ajudaren controlant el trànsit de vehicles. El sistema de captura dels exemplars va ser el tradicional de caça amb cans i llaç, que consisteix a encalçar les cabres amb l’ajuda dels cans i fer-les anar cap a un tancat que s’havia preparat prèviament a la zona. Una vegada tancades els caçadors les colliren amb cordes. Finalment, les cabres foren traslladades a altres finques del municipi menys conflictives.

Aquesta no és l’única actuació que la Societat de Caçadors de Pollença, que és l’encarregada de gestionar el vedat social de Pollença i el control de la població cabres. Segons el seu president Josep Lluís Pons, el dies vinents també s’intentaran capturar les cabres que pasturen pels carrers de Cala Sant Vicenç. De fet, aquests dies alguns veïnats de la zona han publicat imatges a xarxes socials on es veien cabres a sobre els sostres dels vehicles aparcats menjant branques dels arbres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT