CA LES MONGES DEL PORT DE POLLENÇA ES CONVERTIRÀ EN UN BAR

1569

La planta baixa de l’emblemàtica Casa de les Germanes de la Caritat, al passeig Saralegui 44 del Port de Pollença, es convertirà en un bar. El projecte de reforma està en període d’exposició pública a l’Ajuntament de Pollença, fins dia 3 de febrer a efectes que entitats o particulars hi puguin presentar observacions. Les obres no afectaran el funcionament de l’escoleta.

Les monges deixaren el Port de Pollença el 2015

A finals de l’estiu del 2015 les monges de la Caritat del Port de Pollença anunciaren que deixaven definitivament el Port de Pollença. Després de més d’un segle d’establir-se al Moll, les tres monges que encara hi vivien es traslladaven a altres localitats. Tot i això l’escoleta Sant Vicenç de Paül es mantén en funcionament. Així, per tant, la part on residien i on havien exercit una tasca sanitària durant anys per a la gent del Moll, quedava buida; mentre que la part que dona al carrer Verge del Carme, s’hi mantenia l’escoleta.

Uns veïnats presentaren un projecte per crear una residència

Tan aviat com es va conèixer que aquest emblemàtic edifici a primera línia del Moll quedava buit, les Monges de la Caritat començaren a rebre ofertes per llogar-lo per part d’empresaris i particulars del Port de Pollença. Una d’aquestes ofertes va venir per part d’uns veïns del Port de Pollença que presentaren un projecte formal a la Mare Superiora de la congregació per convertir l’edifici en una residencia per a persones majors, respectant així l’us caritatiu que sempre havia tingut l’edifici. Mesos després que es presentés aquest projecte, es va saber que les monges havien decidit llogar l’edifici al propietari del restaurant veïnat de l’edifici de ca les Monges. A partir d’aquí es va sol·licitar l’ajuda de l’Ajuntament, que va intercedir perquè l’edifici es pogués convertir en residència, però ja era tard. Les monges de la Caritat ja havien decidit llogar l’edifici al propietari del restaurant, al·legant qüestions econòmiques. Les Monges de la Caritat admeteren haver rebut ofertes més dràstiques que haurien comportat tancar l’escoleta, però no les acceptaren.

Amb la reforma s’esbucarà la capella

El nou bar s’ubicarà a la part baixa de l’edifici i, tot i que es respectarà la façana principal, a l’interior s’hi realitzaran importants reformes eliminant, fins i tot, la capella que s’hi ubicava. D’altra banda, el primer pis continua sense llogar, per la qual cosa ja hi ha damunt la taula propostes per convertir-lo en un centre d’acollida o donar-li altres usos de caire social.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT