BUNYOLS DE LES VERGES. LA RECEPTA

Els bunyols de les Verges són una pasta fregida la característica principal de la qual és el forat. Tradicionalment, i d’aquí el nom, els bunyols es mengen entre les Verges (21 d’octubre) i Tots Sants (1 de novembre).

La llegenda conta que Santa Úrsula i les seves companyes viatjaven de Bretanya a Roma en pelegrinatge per casar-se. Les perilloses tropes bàrbares es creuaren pel seu camí i els guerrers les van matar totes. Tot i els dubtes numèrics, es parla de Santa Úrsula i les Onze Mil Verges. D’aquí la festa mallorquina de les Verges, un costum que se celebra, sobretot, menjant bunyols i cantant serenates la revetla del 21 d’octubre.

Aquí teniu la recepta dels bunyols de les Verges.

Ingredients

1 quilo de patates pelades

Mig quilo de farina fluixa

25 grams de llevat de forner

3 ous

Aigua

Sal

Sucre

Elaboració

1.- Bullir el quilo de patates pelades i, en estar cuites, passar-les dues vegades pel passapuré.

2.- Dins una escudella d’aigua tèbia, fondre 25 grams de llevat de forner.

3.- Mesclar la patata bullida amb la farina, el llevat i els tres ous.

4.- Començar a pastar afegint una mica d’aigua tèbia. La massa s’ha de pastar durant 15 min o fins que comenci a fer bombolles.

5.- Encalentir dos litres d’oli en una paella. Preparar un perol amb aigua tèbia i sal per mullar la mà amb què es fan els bunyols.

6.- I quan l’oli és ben calent, començar a fer i fregir els bunyols. Per això, amb el puny s’ha de

fer una bolla de pasta i amb l’índex i el dit gros de l’altra mà, s’ha d’agafar la bolla i tirar-la a l’oli.

7.- Abans de començar a girar els bunyols, pegar una bona esquitxada amb l’aigua amb sal. Girar-los tots i mirar si són cuits.

8.- Treure els bunyols i posar-los en una safata amb paper absorbent.

9.- Servir. Els bunyols es poden menjar mullats dins sucre o mel.

gif ANIMADO Volar-e