BULLIT DE PEIX, GUST D’ILLA

432
Bullit de peix

A Pollença, tenim la sort de tenir tan a prop la mar com l'hort. Amb els fruits que ens donen terra i mar, podem cuinar un bullit de peix amb tot el gust de la nostra roqueta.http://puntinformatiu.cat/bullit-de-peix-gust-dilla/ A aquest vincle trobareu els ingredients i la recepta ben detallada

Publicada por Punt Informatiu en Martes, 5 de mayo de 2020

Els mallorquines, quan ens feim enfora de l’illa, deim que “enyoram la roqueta” i és, justament, aquesta roca envoltada de mar allò que dona gust al bullit de peix, un plat saborós en què els ingredients més senzills absorbeixen tots els sabors del peix de roca.

Els bullits de peix són famosos a les illes Pitiúses, tant a Eivissa com a Formentera, on el costum és acompanyar el plat amb un bon allioli. A més a més, aprofiten el brou per cuinar un arrosset brouós o un arròs sec que es mengen com a darreria.

No cal dir que el brouet resultant d’aquest bullit de peix, és extraordinari i s’ha d’aprofitar.

PUBLICITAT

Per fer un bon bullit de peix, a més d’ingredients de bona qualitat (peixet fresc, verdures de quilòmetre 0, un bon oli…), és fonamental fer un bon sofregit.

Anem a pams, què necessitam per fer un bullit de peix?

  • Mig quilo de peix de roca
  • 2 patates
  • 250 gr de mongetí
  • 1 tomàtiga
  • Mitja ceba
  • 1 pebre
  • Mitja cabeça d’alls
  • Sal, pebre bo i julivert
  • Aigua

Les quantitats són per a dues persones. Mig quilo de peix de roca grosset. Aquests són caprojos, però també va bé la rata, l’anfós, l’aranya… peixos gustosos i de carn ferma que farem tallades grosses.

També necessitarem dues patates tallades a rodones i una grapada (entorn a un quart de quilo) de mongetes verdes tallucades en dues o tres parts. I, per a fer el sofregit, posarem una tomàtiga, mitja ceba i un pebre tallats ben petit, així com també mitja cabeça d’alls laminats i uns branquillons de julivert capolats.

Amb els ingredients nets i arreglats, podem començar a cuinar el plat. Posam un fons d’oli dins una cassola de fusa o de test, començam enrosint els alls i, a continuació, posam la ceba i el pebre. Quan la ceba comenci a daurar-se, afegim la tomàtiga i deixam que es confiti el sofregit.

Acte seguit, posam les patates i les mogetes, i feim una remenadeta a fi que agafin el gust del sofregit. Feim el mateix amb el peix que prèviament haurem salat. Abocam aigua tap no tap els ingredients de la cassola. Tot d’una que bulli, abaixam el foc i tapam la cassola.

Si us agrada el peix no tant fet, podeu deixar que bullin les verdures i, a mitja cocció, afegir-hi els talls de peix.

Tastam i salpebram al gust. Afegim una mica de julivert picat.

Quan la patata és cuita, el plat és a punt per dur-lo a taula i omplir-nos la boca del gust d’illa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT