BON DIJOUS

339
Xesca Serra

Avui és dijous, dia 26 de novembre, dia de sant Lleonard.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals de núvols augmentant a cel cobert al matí, no es descarta alguna precipitació feble ocasional. Temperatures amb pocs canvis o en ascens les nocturnes. Vent d’l’est i sud-est.

Avui, dijous 26 de novembre, és el Dia d’Acció de Gràcies (o Thanksgiving Day), una celebració d’origen cristià, coneguda arreu del món, però que se celebra especialment als Estats Units d’Amèrica i al Canadà. Durant aquest dia, les famílies nordamericanes agraeixen les benediccións rebudes durant l’any. Per això, es reuneixen per preparar i gaudir d’un sopar abundant amb l’indiot com a protagonista i plat principal.

Un 26 de novembre de 1942, es va estrenar Casablanca. Dirigida per Michael Curtiz i protagonitzada per Humphrey Bogart i Ingrid Bergman, ha esdevingut un clàssic del cinema. No debades, es considerada una de les millors pel·lícules de la història per la profunditat dels personatges, la finesa del guió i l’impacte emocional del conjunt del film.

PUBLICITAT

Per recordar Casablanca, escoltarem el tema “As Time Goes By”, un standard compost el 1931 per Herman Hupfeld. Interpretat per altres artistes, no va ser fina a l’estrena de Casablanca, quan la veu de Dooley Wilson (Sam) va popularitzar-lo. Tot i amb això qui, realment, “tocava” el piano era Elliot Carpentier.

De fet, aleshores, va arribar a ser la segona cançó més popular de la història del cinema, segons l’American Film Institut per darrera d'”Over the Rainbow” que Judi Garland cantava a El Mag d’Oz.

Joan Ramon Bosch
Norma Mario
Andreu Salom
Christian Mir, Platja de Muro

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT