BON DIA, POLLENÇA

391
Tanta sort du gall pollencí que guaita. Foto: Albert Ruiz.

Avui és dimecres 25 d’agost, dia de santa Teresa de Jesús Jornet.

L’AEMET informa que el cel estarà poc ennuvolat o clar, amb qualque interval de núvols alts. Temperatures nocturnes amb pocs canvis i diürnes en lleuger ascens, amb màximes que poden arribar als 26 graus a l’interior de Mallorca. Vent del sud-est i del sud fluix amb embat a vorera de mar.

El 26 d’agost de 1883 el volca de l’illa indonèsia de Krakatoa va patir una de les explosions volcàniques més grans conegudes. Els tsunamis provocats van destruir 165 viles costaneres a Java i Sumatra i causar 36.000 víctimes mortals. El núvol d’aerosols estratosfèrics conseqüència de l’erupció va atenuar un 20-30% la radiació solar directa i va cobrir la totalitat del globus cap a la fi de desembre de 1883. Es volatilitzaren dos terços de l’illa.

El 26 d’agost se celebra a tot el món el Dia Internacional contra el Dengue, una malaltia que es transmet per la picada de mosquits infectats, i que no es transmet entre persones. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que el nombre d’afectats per dengue es troba entre els 50 milions i els 100 milions de persones cada any, amb un total de mig milió que necessiten atenció hospitalària per presentar una forma severa de la malaltia, amb una mortalitat de l’2,5%.

PUBLICITAT
Foto: Andreu Salom.
Animals de platja. Foto: Xesca Serra.
Llenaira. Foto: Jaume Simó.
Foto: Joana Maria Martorell Mayans.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT