BON DIA, POLLENÇA

395
Parc natural de la península de Llevant. Foto: Jero Llabrés

Bon dia! Avui és diumenge 23 d’agost, dia de santa Rosa de Lima.

Segons l’Agencia Estatal de Meteorologia avui hi haurà predomini de cel poc ennuvolat amb algun interval núvols al sud de l’illa durant el matí i primeres hores de la tarda. Temperatures en descens, més acusat en les diürnes. Vent de l’est i nord-est amb algun interval de brises a l’oest de l’illa. Respecte a les platges, a Cala Sant Vicenç hi haurà mal temps amb bandera groga, mentre que al Moll i a Formentor les onades seran dèbils.

El 23 d’agost de 1966 el Lunar Orbiter 1 pren la primera fotografia de la Terra des d’una òrbita voltant la Lluna. La imatge seria coneguda com Earthrise, la Terra naixent o Sortida de la Terra. Molts periodistes la van denominar llavors la foto de el segle.

Earthrise

Avui 23 d’agost és el Dia Internacional per al Record del Comerç d’Esclaus i de la seva Abolició. Aquesta data fou triada per la UNESCO per a correspondre simbòlicament amb l’inici de la insurrecció de la població esclavitzada que va convulsionar l’illa de la Hispaniola durant la nit del 22 al 23 d’agost de 1791 i que portà a la declaració d’independència d’Haití el 1804.

PUBLICITAT
Antònia Ferrer Vara
Andreu Salom
Biel Vives
Fotografia feta des de la Fortalesa. Foto: Joan Ramon Bosch Cerdà

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital