BON DIA, POLLENÇA

165
Foto: Helena Bellini.

Avui és dimarts, dia 23 de febrer, dia de sant Policarp.

Segons l’AEMET, hi haurà intervals de núvols sense descartar alguna precipitació feble i ocasional que anirà acompanyada de fang, durant el matí el cel s’aclarirà. Temperatures nocturnes en descens respecte la matinada anterior, i diürnes en ascens. Vent de component est en general fluix.

Un 22 de febrer de 1685, va néixer le compositor George Frideric Händel, considerat una de les figures més representatives del Barroc i un dels compositors més influents de la música occidental i universal. En la història de la música, és el primer compositor modern en haver adaptat i enfocat la seva música per a satisfer els gustos i necessitats del públic ampli, i no només els dels nobles i mecenes.

El seu llegat musical, síntesi dels estils alemany, italià, francès i anglès de la primera meitat del segle XVIII inclou obres en pràcticament tots els gèneres de la seva època. Va influir profundament en altres compositors més tardans, com Gluck, Haydn, Mozart, i Beethoven.

PUBLICITAT

Entre la seva producció musical, el més excel·lent i important són 43 òperes, 26 oratoris i un llegat coral. Escoltem un fragment d’El Messies:

Foto: Antònia Ferrer Vara.
Can Cap de Bou. Foto: Andreu Salom.
Dia gris. Foto: Toni Campomar.
Foto: Joana Plomer.
Foto: Norma Mario.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT