BON DIA, POLLENÇA

254
Foto: Helena Bellini.

Avui és dimarts, dia 2 de febrer, dia de la Mare de Déu de la Candalera

Segons l’AEMET, el cel estarà poc ennuvolat amb intervals de núvols alts. Tempertaures nocturnes en descens i diürnes en lleuger ascens. Vent de l’oest i nordoest tendint a sudoest al migdia.

El 2 de febrer és el Dia de la Marmota, una celebració popular que es va originar a Europa i que, posteriorment, es va traslladar als Estats Units i al Canadà, llocs on encara se celebra.

Segons conta la història, durant el Dia de la Candelera, els cristians duien ciris a l’església per beneir-les i protegir les seves llars durant l’hivern. Amb el pas dels anys, aquets dia religiós es va associar amb el pronòstic dle temps. Poteriorment, a Alemanya es va introduir un eriçó a l’esmentada tradició, que per mitjà de la seva ombra diria quant d’hivern o mal temps tendrien.

PUBLICITAT

Els colons alemnays durien amb ells aquestes tradicions a Estats Units i Canadà, però en no haver-hi eriçons, triaren un animal d’hibernació semblant, la marmota. Així començaria la festa del Dia de la Marmota, que se celebra cada 2 de febrer.

Un 2 de febrer de 1882, va néixer a Dublin, James Joyce, figura essencial de la literatura universal. Amb Marcel Proust, Franz Kafka i William Faulkner, va ser un dels principals artífex de la profunda renovació de les tècniques narratives que, a les primeres dècades del segle XX, conduïria a la definitiva superació del realisme decimonònic.

Foto: Andreu Salom.
Foto: Antònia Ferrer Vara.
Foto: Christian Mir.
Febrer al Port de Pollença. Foto: Francoise.
Posta de sol desde l escala de la Atalaia del Albercuix. Foto: Pere Llobera.
Unides per la pesca. Foto: Norma Mario.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT