BON DIA, POLLENÇA

289
Núvols i vent. Foto: Xesca Serra.

Avui és diumenge, dia 17 de gener, dia de sant Antoni.

Segons l’AEMET, cel poc ennuvolat o clar. Temperatures nocturnes sense canvis o en lleuger descens, sense descartar qualque gelada feble, i diürnes en lleuger ascens. Cielo poco nuboso o despejado. Temperaturas noturnas sin cambios o en ligero descenso, sin descartar alguna helada débil, y diurnas en ligero ascenso. Vent de component oest amb qualque inteval de fort que, a l’interior, pot arribar ocasionalment els 70 quilòmetres per hora.

Un 17 de gener de 1966 es va produir damunt la localitat de Palomares (Almeria) la col·lisió entre un avió cisterna KC-135 i un bombarder nuclear B-52. Dins aquest bombarder hi havia bombes, la qual cosa fa que es precipitin a terra tres bombes d’hidrògen de 70 quilotons, i una quarta caiga a la mar. Cap de les bombes està armada, però el material nuclear de dues elles vessen per l’impacte, impregnant de plutoni radioactiu els propers camps de conreu. Una tercera bomba impacte a la llera seca del riu Almanzora i es recupera gairebé intacta. La quarta va caure a la mar, en un lloc desconegut i, després d’una extensa recerca, fou recuperada. Estats Units va acceptar 500 queixes de veíns de la localitat, la salut de la qual es veurà afectada després de l’accident.

Foto: Antònia Ferrer Vara.
El Castellet. Foto: Andreu Salom.
Foto: Biel Vives.
Foto: Norma Mario.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

PUBLICITAT

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar