BON DIA, POLLENÇA

407
Foto: Joan Ramon Bosch Sangroniz.

Avui és dilluns, dia 4 de gener, dia de sant Rigobert.

Segons l’AEMET, intervals nuvolosos amb ruixats ocasionals que poden anar acompanyats de tempesta i calabruix petit. Cota de neu al voltant dels 800 metres baixat a 600 metres per la nit. Temperatures nocturnes amb pocs canvis i alguna gelada feble. Temperatures diürnes en lleuger ascens. Vent de l’oest i nordoest.

E 4 de gener és el Dia Mundial del Braille, l’objectiu del qual és crear una major consciència sobre la importància dle braille com a mitjà de comunicació per a la plena realització dels drets humans per a les persones cegues i amb deficiència visual.

Segons l’Organització Mundial de la Salut hi ha uns 36 milions de persones amb ceguera al món, i 216 milions pateixen discapacitat visiual moderada o greu. Aquestes persoens tenen més possibilitats de viure a la probresa, gaudir de pitjor salut i tenir més dificutlats que altres per accedir a l’educació i a la feina.

PUBLICITAT

La data es va elegir, perquè un 4 de gener de 1809 va néixer el creador del sistema d’escriptura i de lectura tàctil, Louis Braille, qui va quedar cec degut a un accident d’infantesa mentre jugava amb son pare. Braille va reinventar un sistema inventat per Charles Barbier de la Serre.

Un 4 de gener de 1866 va néixer a Barcelona Ramon Casas i Carbó, pintor, dibuixant i cartellista.

Foto: Xesca Serra.
Foto: Biel Vives.
Foto: Catalina Oliver.
Foto: Christian Mir.
Foto: Francesca Coll.
Foto: Helena Bellini.
Foto: Montse Díaz.
Foto: Norma Mario.
Foto: Pilar Torres.
Talaia d’Alcúdia. Foto: Andreu Salom.
Puig tomir i Puig de Ca nevats, Cuculla de Fartàritx, no. Foto: Tomeu Cifre Bennàssar.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT