BON DIA, POLLENÇA

309
Foto: Joan Ramon Bosch Cerdà.

Avui és dilluns, dia 28 de desembre, dia dels sants Innocents.

Segons l’AEMET, cel poc ennuvolat amb tendència a ennuvolar-se més amb qualque ruixat ocasional durant el matí. Temperatures nocturnes en notable o extraordinari ascens i diurnes en lleuger ascens. Vent de l’oest i sudoest amb ràfegues de 80 quilòmetres per hora en general i de 110 quilòmetres per hora a cims i caps disminuint d’intensitat el capvespre.

El 28 de desembre té dos tipus de celebracions antagòniques, encara que relacionades entre elles. D’una banda, el cristianisme va adoptar aquest dia per honrar la memòria dels infants que varen morir durant el mandat del rei Herodes, qui en el seu afany per evitar que el recent nat Jesús de Natzaret visqués, enviàs els soldats a matar a tots els infants menors de 2 anys que, en aquell moment, trobassin a Betlem.

Per altra part, també és un dia que s’acostuma a fer bormes que tenen com a fi enganyar les persones i demostrar-los que són innocents.

PUBLICITAT

Un 28 de desembre de 1871 Barcelona va ser el primer Ajuntament de l’Estat que instaurà el sistema mètric decimal al comerç de la ciutat.

Foto: Antònia Ferrer Vara.
Foto: Biel Vives.
Foto: Norma Mario.
Foto: Pilar Torres.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital