BON DIA, POLLENÇA

383
Gavina pescant. Foto: Xesca Serra.

Avui és dissabte, dia 7 de novembre, dia de santa Carina.

Segons l’AEMET, el cel estarà tapadot amb precipitacions que poden anar acompanyades de tempesta i de fang, amb tendència a poc ennuvolat durant el capvespre. Temperatures en lleuger descens. Vent de compoenent sud amb intervals de forts de matinada amb ràfegues de 70 a 80 quilòmetres a vorera de mar i cims de la Serra de Tramuntana.

El 7 de novembre és el Dia Internacional de la Física Mèdica, una data que es va escollir coinicidint amb el naixement de Marie Curie, pionera en aconseguir grans avanços en el camp de la radioactivitat. El seu treball s’ha convertit en una gran aportació per a les malalties com el càncer, entre altres.

Un 7 de novembre de 1867 va néixer a Varsòvia (Polònia) Maria Salomea Sklodowska, física i química pionera en l’estudi de les radiacions. Juntament amb el seu home, Pierre Curie i amb Henri Becquerel, l’any 1903 varen rebre el Premi Nobel de Física.

PUBLICITAT
Foto: Andreu Salom.
Foto: Joan Ramon Bosch Cerdà.
Tamarells i pameres junts a la nostra Badia. Foto: Maria Cerdà Salas.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar