BON DIA, POLLENÇA

249

Bon dia, avui és dijous 10 de setembre de 2020, dia de santa Càndida.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia avui tindrem un dia ennuvolat, a probabilitat de tempestes puntuals fins al vespre. De fet hi ha activada una alerta groga a tota Mallorca i Menorca fins a les 20 hores per possibles tempestes que poden arribar a deixar 20 mm en una hora. Temperatures nocturnes en lleuger ascens i diürnes en lleuger descens. Vent de component nord en general fluix amb brises costaneres.

Un deu de setembre de 1229 les tropes de Jaume I, rei d’Aragó, desembarcaven a Santa Ponça i iniciaven la conquesta de Mallorca, que culminaria tres mesos i mig més tard amb l’entrada a Madina Mayurqa, l’actual Palma.

D’ençà del 2003, l’Associació Internacional per a la Prevenció del Suïcidi, en col·laboració amb l’OMS, promou cada 10 de setembre el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi. Cada dues hores i mitja se suïcida una persona a Espanya, 10 diàries: els morts per suïcidi dupliquen als d’accidents de trànsit, i superen en onze vegades als homicidis.

PUBLICITAT
Foto: Xesca Serra.
Foto: Antònia Ferrer Vara.
Foto: Catalina Oliver.
Detall de la canaleta de son Real. Foto: Andreu Salom.
Foto: Jero Llabrés.
Foto: Justyna Owczarska.
Muntanyes de sal de la Colònia de Sant Jordi. Foto: Pere Llobera “Morou”.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar