BON DIA, POLLENÇA

341
Formentor vist pujant a la Talaia. Foto: Josep Ramon Mir.

Bon dia, avui és 8 de setembre de 2020, dia de la Nativitat de la Mare de Deu i de la Mare de Deu de Núria.

Avui l’AEMET ha tornat a decretar alerta taronja a tot l’arxipèlag per risc important de pluges, amb precipitacions que poden arribar als 40 mm en una hora. Les tempestes poden ser localment fortes i fins i tot anar acompanyades de calbruix. L’alerta s’allargarà fins a la mitjanit, però quan més alta és la probabilitat de pluja és entre les 11 i les 18 hores. Temperatures nocturnes en lleuger descens i diürnes en ascens. Vent de nord-est amb intervals de fort tendint a variable durant la tarda.

Un 9 de setembre de 1892 Edward Emerson Barnard a Califòrnia fa l’últim descobriment d’una lluna visualment a través del telescopi. Es tracta del satèl·lit de Júpiter Amaltea.

El nou de setembre, des de 1958, se celebra el dia Internacional del Periodista. Una data destinada a ressaltar la importància de la professió del periodisme en la seva tasca de cercar la veritat i en defensa de la llibertat d’expressió. Aquest dia va ser triat perquè el 8 de setembre de 1943 va ser assassinat pels nazis el periodista Txecoslovac Julius Fučík.

PUBLICITAT
Foto: Wendy Toneman.
Foto: Antònia Ferrer Vara.
Caimari. Foto: Andreu Salom.
Foto: Joan Ramon Bosch Sangroniz.
Foto: Norma Mario.
Foto: Pilar Torres.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT