BON DIA I BON ANY, POLLENÇA

333
Foto: Maria Rosa Pérez.

Avui és divendres, dia 1 de gener, dia de sant Manel.

Segons l’AEMET, cel tapat amb ruixats i tempestes, localment fortes i ocasionalment acompanyats de calabruix petit, principalment a partir del capvespre al nord de l’illa. Cota de neu baixant a 800 metres. Temperatures nocturnes en ascens localment notable i diürnes en descens, les mínimes es donaran al final del dia. Vent de l’oest i sudoest amb intervals forts, girant al migdia amb ràfegues de 60 a 70 quilòmetres per hora.

L’1 de gener és el dia de Cap d’Any o Any Nou. Tanmateix, però, això no sempre ha estat així, ja que abans de Juli Cèsar l’Any Nou començava el mes de març. Per va ser l’emperador romà Juli Cèsar qui va fer passar el primer dia de l’any a l’1 de gener.

La raó el va empènyer a prendre aquesta decisió és que a l’antiga Roma, era l’onzè mes de l’any (gener), quan els cònsols assumien el nou govern. Per aquesta raó, gener era el mes dedicat al déu Jano, el patriarca de les entrades i els nous començaments.

PUBLICITAT

Avui en dia, l’arribaa de l’Any Nou, continua tenint per a nosaltres el mateix significat que tenia per als romans l’any 47 a.C., un nou inici.

Foto: Antònia Ferrer Vara.
Galatzó. Foto: Aurora Recio.
Foto: Biel Baucells.
Foto: Carmen Prados.
Foto: Norma Mario.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT