BON DIA DELS REIS

357
Cims nevats. Foto: Xesca Serra.

Avui és dimecres, dia 6 de gener, dia dels Reis: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Segons l’AEMET, predominarà el cel poc ennuvolat augmentant al vespre a ennuvolat o cobert. Baixa probabilitat d’alguna precipitació feble, aïllada i ocasional. Cota de neu entorn a 600 metres. Temperatures nocturnes amb pocs canvis i gelades febles locals fins a primeres hores del matí, i diürnes en lleuger ascens. Vent fluix de component nord, amb intervals de calma.

Cada any, el 6 de gener, milions d’infants d’arreu del món esperen amb ànsia el Dia dels Reis, perquè a països com Espanya, Veneçuela, Mèxic i d’altres de parla hispana aquest dia és sinònim de regals per als més petits.

És important apuntar que, de tots els evangelis canònics, l’únic que anomena els Reis d’Orient és l’Evangeli de Mateu qui, tanmateix, no diu ni quans eren ni que fossin reis. Tan sols, apunta que es tractava de personatges amb possibles. Va ser a partir del segle III d.C., quan es va establir que eren tres persones, associant el nombre a la quantitat de regals que, per les seves vestimentes i nivell de saviesa, havien de ser reis. Fins i tot els posaren nom: Melcior, Gaspar i Baltasar.

PUBLICITAT

Un 6 de gener de 1412, a Domrémy va néixer l’heroïna i santa francesa, Joana d’Arc. Filla d’una família pagesa acomodada, la seva infantesa va transcórrer durant la guerra dels Cent Anys, que enfrontà França i Anglaterra. El 1429 al capdavant de 5.000 homes, aconseguirà derrotar els anglesos i aixecar el cerc d’Orleans. A continuació, realitzarà una sèrie de campanyes victorioses que conduiran el delfí cap a Reims, la qual cosa permetrà la seva coronació com a Carles VII de França el 17 de juliol de 1429. Joana d’Arc mor a la foguera per heretge.

Cúber. Foto: Joan Ramon Bosch Cerdà.
Foto: Christian Mir.
Des de la Trapa. Foto: Andreu Salom.
Flor de romaní. Foto: Antònia Ferrer Vara.

Envia’ns la teva primera foto del dia i la compartirem amb els lectors de PUNT iNFORMATIU. Pots fer-ho, a través del WhatsApp 652 04 07 91.

Ahir parlàrem de:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT